Jump to content

Tko je 'tuženik' ako je vlasnik umro


FBM

Preporučene objave

Poštovani,

u ZK vlasnik kč je moj prapradjed, nakon njega postoji dosudnica, zatim se ista kč pojavljuje kod njegovog sina na oporuci, zatim se ista kč dijeli 1/2 jednom sinu,a 1/2 mom djedu (točno piše kome pripada sjeveri, a kome juži dio), Zatim rješenjem o naslijeđivanju ta 1/2 pripada mom ocu koji je daruje meni. U katastru ta ista 1/2 je u posjedu mog oca.

Predajem prijedlog za uknjižbu u ZK odjel te me odbijaju jer dosudnica nije valjani dokument te mi savjetuje da na OS pokrenem tužbu na temelju dosljednosti(ne znam zašto nisu uzimali u obzir i ostale priloge u vidu rješenja o naslijeđivanju, diobenih spisa i ostalog).

Moje je pitanje: Tko je Tuženik ako je moj prapradjed umro?

Imam original posjedovni list mog djeda iz 1970 na kojem stoji da je kč u njegovom posjedu za 1/2. kojeg bi uz svjedočenje njegove žive sestre priložila tužbi uz, naravno, rješenje o nasljeđivanju i darovni ugovor od mog oca koji mi to daruje. Čestica je dijelom šuma dijelom maslinik.

Unaprijed hvala na savjetu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija