Jump to content

obračun dnevnica za inozemstvo


zagram

Preporučene objave

Poštovanje, molim vas pomoć jer ne mogu nigdje pronaći temelj na kojem mi poslodavac odnedavno obračunava dnevnice, a od poslodavca ne mogu dobiti konkretan odgovor na moje upite.Radi se o slijedećem: Šalju me na službeni put vozilom u nekoliko zemalja, npr. u Austriju i Njemačku. Na put sam krenuo u ponedjeljak u 08:00, prešao hrvatsku granicu u 09:00. Put je trajao tri dana i vratio sam se u srijedu u 20:30, a granicu sam prešao u 08:30. Donedavno mi je za takav put bilo obračunato 3 dnevnice od 70€, dakle po onoj logici da se obračunava dnevnica zemlje u kojoj provedem više vremena, a odnedavno mi se obračunava dvije i pol devizne dnevnice i pola hrvatske dnevnice jer zadnji dan službenog puta nisam bio više od 12 sati u inozemstvu iako je ukupan broj sati proveden na putu dovoljan za obračun 3 dnevnice. Moje je pitanje - ima li igdje neko objašnjenje ili zakonsko uporište za ovakav obračun gdje mi se uskraćuje pola devizne dnevnice i isplatu pola hrvatske? Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Isto me baš jako zanima odgovor. Mada vidim da više godina nitko nije odgovorio.

Molim ako netko može reči koliko dnevnice pripada zaposleniku koji je redom proveo 2 sata u Hrvatskoj, 2 sata u Sloveniji, 4 sata u Austriji, 2 sata u Sloveniji, i 2 sata u Hrvatskoj.

Ukupno je 12 sati, u svakoj državi je 4 sati, u nijednoj nije 12 sati.

Ako netko zna, molim lijepo...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija