Jump to content

Susjedi podstanari


gawrun

Preporučene objave

REMEĆENJE JAVNOG REDA I MIRA U ZGRADI

 

Živim u zgradi izgrađenoj tridesetih godina, na podu grede, dakle dobra gradnja, ali se čuje sve. Ispod mene je vlasnica naslijedila stan i iznajmljuje ga. Cijela zgrada je godinama trpila urlanja iza ponoći, lupanja, glasnu glazbu itd. U nekoiko navrata smo zvali policiju( najviše ja koji živim IZNAD njih- ne mogu ni zamisliti kako je biti kat ispod) a gospodin u godinama ispod je odlučio prodati stan i odseliti jer nije mogao više izdržati. Nakon svega sam imao prijetnje fizičkim nasiljem od podstanara koje sam prijaviokoje sam također prijavio policiji no sve je ostalo na tome.

 

Vlasnica stana se ograđuje kako nije u hr i kako ju budim usred noći, dakle to nije njen problem.

 

Ti ljudi su otišli i došli su novi studenti koji se također ne drže pravila kućnog reda i mira iza 22h. Noćas mi je prekipilo i spustio sam se u 1:30 u noći da bi mi otvorili balavci itd. Prijetili fizički i verbalno. Pozvao sam policiju no oni su u međuvremenu pobjegli van iz stana, pijani. Razumijem mladost i razumijem čak i susjede koji se ne žele miješati pa me onda na cesti zaustavljaju kako ne mogu spavati i kako je to strašno, no noćas nisu ni vrata otvorili, a siguran sam da su čuli, isto kao i ja, buku, muziku, urlanje, pjevanje. Da je jednom, okej, bilo je jedne subote pa druge, mislio sam tek su uselili, slave no to se ponavlja svake subote.

 

Policija mi je sinoć rekla da mogu podići prekršajnu prijavu pa me zanima kome i kako? i želim da vlasnica dobije novčanu kaznu i da napokon shvati ozbiljno to što ju zovem usred noći kada se nikada niti ne javi i pošalje mi poruku da nije u hr i da kako se usuđujem zvati ju usred noći.

 

Pogriješio sam što sam išao zvniti tim balavcima umjesto da sam pozvao policiju da ih uhvati na mjestu događaja i čuje sve skupa.

 

Molim Vas savjet u vezi prekršajne tužbe koju mi je spomenula policija,

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I da su ih policajci čuli, nema prijave ako se buka ne čuje van, nego ako smeta "samo" stanarima.

 

Prekršajnu prijavu možeš i sam podići na prekršajnom sudu, ako se smatraš oštećenim tom bukom, ali ih sud neće osuditi ako se buka nije čula van i smetala i drugim ljudima. Svjedoci tu puno znače, tako da ne znam koliko ti to ima smisla, s obzirom da je rezultat krajnje neizvjestan.

 

I da, da bi tužio, moraš znati točno tko je bučio, a koliko sam shvatio, oni su otišli i ne znaš točne podatke?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija