Jump to content

Podstanarstvo i vlaga u stanu


Mia_000

Preporučene objave

Dakle, zivim u maloj garsonijeri (kao podstanar) te sada, kada se iseljavam,stanodavac stvara probleme oko vlage (plijesni) koja se pojavila u kutovima vanjskih zidova ističući kako je vlaga nastala mojim djelovanjem te nakon polusatnog vrijeđanja traži krečenje stana ili zadržavanje pologa. U potpisanom ugovoru stoji da ja stan trebam vratiti u stanju u kojem je i preuzet uz promjene nastale korištenjem stana. Ja smatram da nisam uzrokovao nastanak vlage. Što učiniti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Teoretski je moguće da ste ne prozračivanjem prouzrokovali vlagu...ali ajde, to je malo nategnuto. S druge strane je pitanje koliko ste dugo živjeli u stanu? Jer kada ste se uselili, ako je stan bio svježe okrečen, a vi ste živjeli par godina unutra, stan "treba" ponovno krečenje, da bi bio u stanju u kojem je preuzet. E sad, tužbe i sud u ovom slučaju ne bih preporučio, jednostavno zbog isplativosti i "vrijednosti" postupka, sudovi su skupi i dugo traju, a vrijednost parnice je u pravilu izuzetno mala. Eventualno bih preporučio da vam netko pomogne u "pregovorima" popout oca, dečka, muža i sl. pa da eventualno dogovorite neki kompromis, recimo pola vam vrati, a pola zadrži za krečenje. Ili ako je garsonjera u pitanju, znači nema puno kvadrata, ipak pristanete to malo pokrečiti, opet zatražite pomoć obitelji, prijatelja, pa će vas to recimo opet doći vjerojatno jeftinije nego taj polog. Iako možda je gazda samo pohlepan i već je davno potrošio vaš polog, pa sad traži načine da ga ne plati, pa ako nije preveliki, ostanite malo duže u stanu i jednostavno iselite i zaboravite na polog, na kraju možda može biti jeftinije od gubljenja živaca i vremena. Vi morate sami procijeniti. Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija