Jump to content

rastava ako je beba mladja od godinu dana


saly

Preporučene objave

pozdrav svima, ovdje sam nova, htjela bih saznati koja je procedura rastave braka ako beba ima tek 3mj..naime ja sam otisla od supruga s bebom prije 2 mjeseca zbog velikih problema s njim i njegovom mamom, nisam mogla vise izdrzati njihove psihicke torture, suprugu sam predlozila da sa djetetom odemo u podstanarski stan, ali on je to odbio i predao je zahtijev za rastavu. da li mi netko moze reci da li ja mogu traziti od supruga da se obaveze da naknadno nece traziti skrbnistvo nad nasim djetetom, a nadam se da ce sud automatski sada dijete dodijeliti meni..da li ta izjava ima pravne osnove i suprug je rekao da ce traziti da mu se dodijeli minimalna aliment, 10% od place, to bi bilo mizernih 300kn..da li se uzimaju u obzir i moja primanja obzirom da sam trenutno na porodiljnom, a inace imam bolja primanja od supruga.hvala puno na odgovorima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uvijek kad su djeca u pitanju, prije razvoda slijedi pokušaj mirenja pri centru za socijalni rad koje se sastoji od razgovora oba bračna partnera sa socijalnom radnicom i psihologom. Pri tom se uvijek kao i na sudu gleda interes djeteta. Ako mirenje ne uspije slijedi zahtjev za razvod sudu kojem se prilaže mišljenje centra za soc.rad. Vaš suprug nije taj koji će odrediti visinu alimentacije, već će to učiniti sud na osnovu vaših i njegovih primanja i koliko znam može se odrediti određena svota ili postotak koji iznosi najviše do 50% od njegovih primanja, ali se najčešće dosuđuje za jedno dijete 30%. I savjetujem da tražite da mu se na ime alimentacije stavi sudska zabrana na plaću, jer vam je to najsigurnije što se tiće redovnog dobijanja alimentacije dokle god je zaposlen. Što se tiće skrbništva, otac ima pravo tražiti skrbništvo (nemojte mu to osporavati jer to zadire u njegovo pravo očinstva), ali je pitanje da li bi ga uopće dobio s obzirom na njegovo ponašanje koje ste naveli. Nemojte se toga bojati, jer on bi najprije trebao dobre argumente i dokaze da vi niste u stanju brinuti o djetetu, a po vašem iskazu on je taj koji je problematičan., jer nije ni pokušao učiniti nešto dobro za svoju obitelj što ste mu vi predlagali da odete i živite sami. Žao mi je zbog svega što ste proživjeli i proživljavate, ali mi je drago da vidim da imate snage izboriti se za sreću svog djeteta i sebe u čemu vam želim mnogo sreće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U obzir se uzimaju i vaša i njegova primanja. Inače, može on tražiti što hoće (10% od primanja), ali sud je taj koji određuje visinu uzdržavanja temeljem uvida u potvrde o visini primanja, o uvjetima u kojima živite vi i u kakvima živi on, troškovi vaših i njegovih mjesečnih režija i sl.

No, nekakvo pravilo je od 25-30%, a najviše do 40%, naravno, ako alimentaciju tražite u postotku. Naime, uzdržavanje možete tražiti i u fiksnom novčanom iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

thanks svima na odgovorima..ma ja sam ocito predobra jer kad me trazio da malenu uzme svaku nedjelju poslije rucka na 2 do 3 sata kod sebe doma, ja sam pristala jer iako je takav kakav je prema meni, voli svoje dijete, bar mislim i zna sve oko male bebe. a sada sam saznala da se njegova mama raspituje kod nekakve socijalne radnice oko toga i ova joj je rekla da ako ja svoje malo 3 mjesecno dijete dam ocu pa makar i na sat vremena, mogu mi oduzeti dijete!!! ja ipak ne vjerujem u to i sada ne znam sta da radim, da li da mu zabranim da dodje po malenu (jer on ne zeli kod mene doci i vidjeti kcerkicu, a ja sam kod roditelja ) ili ne. on ne zna da sam saznala koje prljave igre igraju on i njegova majka..

lucana je napisao:

i sigurno on nece dobiti skrbnistvo nad 3 mjesecnom bebom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio bi apsurd da vam se beba uzme zbog toga što ste je dali ocu da bude s njom kratko vrijeme.Vi time samo pokazujete da poštujete njegova i bebina prava. Ali vam savjetujem da ne slušate kojekakve priče od kojekakvih ljudi, već se uputite u centar za socijalni rad te obrazložite svoj slučaj i pitajte sve što vas zanima u vezi brakorazvodne parnice, roditeljskih prava itd. Tamo imate sve stručne ljude koji su vam sada potrebni, svoju soc.radnicu koja je svakome određena prema rejonu grada, bračno savjetovalište, pravnu službu, psihologa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija