Jump to content

Osporavanje ugovora o doživotnom uzdržavanju


sinomeli

Preporučene objave

Svekar želi sa nama sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju.Kako već 25 god živimo u zajedničkom kućanstvu, ništa nam se bitno ne mijenja, nego nas želi zaštiti od "grabežljivaca".Zanima me da li njegova kćer koja ne živi sa nama može taj ugovor kasnije osporavati ili eventualno njegova braća i sestre?Ukoliko se on oženi , da li ugovor prestaje važiti?Da li mi na bilo koji način (osim računima) možemo (i trebamo li uopće) dokazivati svoja dosadašnja ulaganja u kuću, čije je svekar formalni vlasnik.?Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zanima me da li njegova kćer koja ne živi sa nama može taj ugovor kasnije osporavati ili eventualno njegova braća i sestre?

 

Teoretski, poradi ništetnosti može ga osporavati svaka zainteresirana osoba. Da li bi uspjela, to je drugo pitanje.

 

Ukoliko se on oženi , da li ugovor prestaje važiti?

 

Ne prestaje.

 

Da li mi na bilo koji način (osim računima) možemo (i trebamo li uopće) dokazivati svoja dosadašnja ulaganja u kuću, čije je svekar formalni vlasnik.?

 

Pazite, nemojte brkati ulaganja u kuću u odnosu na uzdržavanje svekra koje će tek (ako se tako odlučite) započeti. Ili aludirate na mogućnost da vam se na ime ulaganja prizna udio u kući?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ugovor ćemo definitivno sklopiti.Jasno mi je da u slučaju raskida ugovora ili nakon smrti korisnika ne mogu očekivati povrat sredstava koja smo utrošili na uzdržavanje,(imovina koju dobivamo je naknada), samo mi nije jasno što sa sredstvima uloženim u kuću, a koja nisu baš zanemariva.Znam da trčim pred rudo ali kako smo nedavno okončali sudski spor oko nasljedstva iza pokojne tete( a koja je imala valjanu oporuku, što je u konačnici sud i priznao) pušem i na hladno.Hvala svima na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija