Jump to content

supletorni zatvor


anonimno

Preporučene objave

Novim ZID KZ-a važećim od 1.listopada 2006. čl. 52 je promijenjen tako da supletorni zatvor u smislu kako je do sada postojao, više ne postoji. Novč. kazna će se zamijeniti kaznom zatvora samo ako je izrečena za k.d. za koje je propisana ta vrsta kazne i kazna zatvora pa kad novč, kazna ne bude plaćena, sud će je zamijeniti kaznom zatvora (st.2)

Kad je novč. kazna izrečena za k.d. za koje je propisana samo ta vrsta kazne, naplaćuje ju prisilno Porezna uprava, a ako se ne može naplatiti prisilno sud će je zamijeniti radom za opće dobro na slobodi. U tom smislu nema više supletornog zatvora, kada se (po prijašnjem zakonu) novč. kazna nije naplaćivala prisilno već ju je sud bez odgode zamjenjivao kaznom zatvora tj. supletornim zatvorom

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U tom smislu nema više supletornog zatvora,

 

Nije točno! Ukoliko za određena KD nije propisana isključivo novčana kazna (glava KD protiv časti i ugleda), tada se novčana kazna kada nije u roku plaćena ne naplaćuje prisilno, nego sud donosi bez odgode odluku o zamjeni novčane kazne kaznom zatvora = supletorni zatvor. (izmijenjeni čl. 52/2 KZ)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

poslušaj onaj odgovor prvi jer on je jedino točan. ovi drugi naklapaju gluposti. kakav kz? šta komplicirate. meni je rješenje o supletornom zatvoru svakodnevica, prema tome nemojte mi tu prepisivati zakone. radije ljudima pomozite. a ne tu se razmahivati člancima koje ni sami ne razumijete. donijela sam stotine rješenja o supletornom zatvoru i ne trebaju mi tu drugi pametnjariti i zbunjivati ljude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija