Jump to content

drugostepena presuda


vlakica

Preporučene objave

Imao sam niz godina dugi sudski proces u svezi neplaćanja alimentacije, i samo slučajnost me spasila da nisam završio u zatvoru.

Za isto djelo su se vodila dva odvojena postupka. Jedan je bio za neplaćanje alimentacije do 2010., a druga, od tada pa dalje.

Po ovom prvom procesu, Županijski sud u Zadru je presudio u moju korist, to jest, nisam bio osuđen.

Nakon toga se suprotna strana žalila i predmet je prebačen na Županijski sud u Šibeniku. Taj predmet je već godinu dana prešao u zastaru, ali ja još nisam dobio nikakvo rješenje.

U međuvremenu sam ja sa svojom djecom kod bilježnika potpisao zajedničku izjavu u kojoj piše što će im pripasti nakon završetka parnice u svezi imovine sa njihovom majkom, a na istom dokumentu je njihova izjava da me neće sudski goniti u svezi alimentacije.

Tu zajedničku izjavu sam priložio u drugom sudskom procesu koji se vodi zbog neplaćanja alimentacije nakon 2010.

Međutim, sutkinja u tom postupku već drugi put zavlači završetak procesa čekajući što će odlučiti Županijski sud u Šibeniku u prvoj tužbi

protiv mene.

Moj odvjetnik mene uvjerava da taj sud ne može donijeti nikakvu presudu bez da mene i njega pozove da budemo prisutni kod donošenja presude, a ako predmet riješi na moju štetu, da bi u tom slučaju Vrhovni sud poništio takvu odluku.

Mene zanima, kako da ja ubrzam donošenje rješenja u sudu u Šibeniku. Dali ima smisla otići u Šibenik i pokazati im bilježničke izjave moje djece. Kome mogu poslati molbu da mi se rješenje što prije dostavi.

Ovo pišem jer sumnjam da moj odvjetnik odugovlači tu parnicu da bi od mene namakao što više novaca

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Požurnicu predsjedniku suda, no, po meni, predmet nije u zastari kako Vi navodite...

Ipak mišljenja sam da bi malo više povjerenja trebali imati u svog odvjetnika...

Problem je u tome sto se moj odvjetnik i sudac ne mogu usuglasiti da li je ovo neprekidno kazneno djelo ili su to dva kaznena djela, sa time da se uvijek moze pokrenuti novi kazneni postupak u svezi neplacanja alimentacije istim osobama. Nagodio sam se svojom djecom u svezi alimentacije, za koju je dokazano i rjeseno na prvostepenom sudu kod iste sutkinje, da je nisam bio u mogucnosti placati. Na tu presudu DOO se zalilo pozivajuci se na sudsko rjesenje u kojem stoji da se odbija moja molba za smanjenje obroka alimentacije. Moj odvjetnik je postavio obranu tako sto je napisao da se ja nisam znao braniti i zbog tog razloga sam izgubio skrb nad svojom djecom, kucu sa poslovnim prostorom i svoje dvije tvrtke. U stvari, bivsa mi je uzela sve i naprtila alimentaciju koju ni u praksi ni u teoriji nitko ne bi mogao platiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija