Jump to content

Da li se zna tko pije, a tko plaća?


anonimno

Preporučene objave

Trebala bih pomoć. Tata je zatvorio obrt sa krajem 2001.g. Napravio je obračun poreza u 2002.g i platio ga. Umro je u 11.mjesecu 2002. godine. Sada je stiglo rješenje o ovrsi koje glasi na tu zatvorenu firmu radi nepodmirenih poreznih dugovanja. Ostavinska rasprava nakon njegove smrti se još uvijek vodi. Može li mi netko reći što će se dogoditi i što ja mogu napraviti? :-? Hvala svima unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliki je iznos?

Cinjenica je da su neazurni i da se sve slama na zadnjeg u lancu tj vas ali da li vi tu sta mozete poduzeti neka kazu pravnici.

ja vam mogu reci da sam upravo zatvorila obrt i bas se i bojim takvih stvari, na poreznoj sam isla zatvorit svoj dug i rekli su mi da duga nema? i dali praznu karticu sta i laiku je vidljivo da to ne moze bit tako, na kraju je nasao moje rjesenje o otvaranju obrta u svojoj ladici tj nije ga sproveo i tek mi je sad doslo na kucnu adresu koliko da platim . I taj iznos opet treba provjerit jer mi je tako rekla na mirovinskom da joj se javim pa ce mi ona izracunat iznos.?. eto kako stvari idu u ovoj drzavi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, to se dogodilo i nama sa porezom na vikendicu. Nisu evidentirali uplatu, mi nažalost nismo sačuvali uplatnicu. Kada smo pitali koliki je iznos za plaćanje, rekli su jednu cifru koju smo podmirili, ali na kraju su imali potraživanje uvećano za kamate i opet su nas teretili. Sa našom poreznom nikad čovjek ne može biti siguran i gotovo nikad onaj iznos koji kažu nije finalni. Noćas sam išla kopati po starim izvodima iz obrta i skužila sam da tatu terete za neku razliku koja je proizašla iz kamata. Da stvar bude bolja, oni su se toga sjetili 2003. godine, a provjerila sam točan datum zatvaranja obrta i on je bio u 2000.godini! Pitam se samo zašto te kamate nisu obračunate na uplatnici koju je platio. Koliki je sad finalni iznos ne znam jer mi se čini da imaju gore kamatne stope od zelenaša :-x. Savjetujem vam ne samo da provjerite obračunati iznos, nego da u poreznoj pitate barem nekoliko puta u razmaku od mjesec dana i da tražite da napišu sa osobnim potpisom referenta i pečatom da je to zadnje stanje koje nastojte podmiriti u traženom vremenu inače će vas opet naganjati sa dugovanjem po kamatama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija