Jump to content

Iseljenje iz poslovnog prostora


Marel

Preporučene objave

Pozdrav svima.

Naše malo poduzeće ima u vlasništvu jedan poslovni prostor. Taj prostor je prije malo više od dvije godine dan u najam poduzeću koje se bavi ugostiteljstvom,te je tu otvoren kafić. Kao garanciju plaćanja smo dobili bjanko zadužnicu na ime tog poduzeća, te vlasnika kao jamca plaćanja (radi se o j.d.O.o.).

Da ne duljim, napravili su dug s vremenom jer nisu plaćali ni najam ni režije na vrijeme (režije su na ime našeg poduzeća, mi ih samo prefakturiramo njima svaki mjesec). Mi im plaćamo režije od našeg novca, a o najmu (koji je zbilja minimalan) da i ne pričam.

Prije skoro godinu dana smo mi raskinuli ugovor o najmu. Sve je išlo legalno, preko odvjetnika. Vlasnik tog poduzeća nije htio potpisati raskid ugovora (iako u ugovoru o najmu lijepo stoji da u slučaju ne plaćanja dvije najamnine mi imamo pravo raskinuti isti, a oni su tad imali preko 3 neplaćene najamnine i režije). Mi smo ga jednostrano raskinuli, raskid je objavljen u narodnim novinama i to je to.

Problem je u tome što se oni ne žele iseliti. Pokušala sam na sve fine načine, jer ne želim probleme, međutim oni uporno odbijaju.

Zanima me, s obzirom na sve navedeno, da li je moguće ići u HEP i tražiti isključenje priključka struje? To sam predložila odvjetniku, koji mi je na to rekao da to ne smijem raditi nas oni mogu tužiti (??!)

Nisam pravnik, ali ne shvaćam kako je to moguće. Nemaju ugovor o najmu već neko vrijeme, mi kao firma te njihove režije (koje su na naše ime) podmirujemo uredno jer imamo prostor u kojem mi poslujemo i ne želimo probleme s HEPOVIM ovrhama.

Znam da sam napisala iscrpan post i ispričavam se na tome, ali Vas molim pomoć i savjet.

 

Unaprijed zahvaljujem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija