Jump to content

Svjetski dan mentalnog zdravlja


bigfoot

Preporučene objave

...jućer je ( 10. listopada ) bio Svjetski dan mentalnog zdravlja s temom :"Gradimo svjesnost - reducirajmo rizik: Duševne bolesti i suicid".

 

Samo bi bio htio napomenuti da oko 8 % blesnika od Graničnog, emocionalno - nestabilnog, Borderline -poremećaja osobnosti izvrši kompletan suicid.

 

Ne računajući one koji nastradaju od štetnih, samouništavajučih postupaka poput alkoholizma, ovisnosti ili prebrze vožnje ( sve dio kriterija i proširene kliničke slike za ovu dijagnozu ) ....- smrtnost od ovog čestog poremećaja ( 2 -3 % opće populacije ) je veća od mnogih razvikanih bolesti......

 

 

Iako još ne postoje takva istraživanja osobno sam uvjeren da je ovaj poremećaj odgovoran za 50 - 60 % problematičnih razvoda, bar 90 % slučajeva obiteljskog nasilja i zlostavljanja djece, , bar 40 % dugotrajnih sukoba oko skrbništva i alimentacije i u preko 50 % slučajeva glavni pokretač i motiv preljuba......( sve ovo sam detaljno obrazložio u prijašnjim postovima )

 

 

I zato, da parafraziram : -"Gradimo svjesnost - reducirajmo rizik: "Duševne bolesti i uzrok obiteljskih sukoba".

 

Nadajmo se svi mi ,u ime sreće naše djece i dostojanstva tisuća ljudi koje današnje obiteljsko pravo gazi, da ćemo jednog dana biti svjesni svega ovoga i imati Obiteljski zakon koji će ranim otkrivanjem i obaveznim psiho - socijalnim tretmanom osoba s poremećajem, ali i njihovih bliskih osoba reducirati štetu o kojoj svakodnevno ( s nerazumijevanjem ) čitamo na ovom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija