Jump to content

Obavijest o počinjenom prekršaju


jonsnow007

Preporučene objave

Danas me je na vjetrobranu dočekala obavijet o počinjenom prekršaju jer sam bila parkirana na kolniku. Na obavijesti piše da je za ovaj prekršaj kazna 500kn a uz obavijest sam dobila uplatnicu koja slovi na 250kn. Koliko sam shvatila ako platim u roku 3 dana tih 250kn to znači da je kazna plaćena? Ako ne onda je 500kn? I google mi je izbacio ovo:

 

http://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/novi-propis-donio-drakonske-kazne-tko-ne-ispuni-ovaj-formular-ceka-ga-i-do-deset-puta-veca-kazna-za-prekrsaj-u-prometu/385513/

 

Ja nisam dobila nikakav formular u vezi toga ko je upravljao vozilom za vrijeme prekršaja... da li ga moram nabaviti? I kako se taj formular "službeno zove" ?

 

Unaprijed hvala na odgovorima :)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na toj obavijesti ti piše da možeš platiti 1/2 kazne u roku od 3 dana ili dostaviti podatke osobe koja je parkirala vozilo i počinila prekršaj, pa će kazna ići njoj. Tek ako ne napraviš niti jedno niti drugo možeš dobiti tu veliku kaznu iz linkanog članka, s tim da policija (ne znam jesi li dobila kaznu od policije ili prometnog redarstva) još jednom šalje na kućnu adresu vlasnika upit o vozaču prije nego što ide na tu veću kaznu.

 

Uglavnom, ako platiš 1/2 kazne, onda je to to, samo moraš potvrdu o uplati odmah dostaviti ovima koji su ti izdali tu kaznu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija