Jump to content

Promjena odvjetnika u pola tuzbe?


r4ptor

Preporučene objave

Prvo bi htio zahvaliti svima koji pomazu nama sa svim mogucim i nemogucim zakonskim problemima.

Naime ne znam dali sam temu stavio u dobar podforum?

 

Prosle godine u 4 mjesecu me je fizicki napao covjek (policajac u civilu, vidno alkoholiziran) dok sam se vozio na motociklu sa svojom djevojkom.

Ne poznam ga, niti moja djevojka takoder jer smo se nedavno bili doselili u grad.

Uglavnom lupio me otvorenim dlanom 3 puta u glavu, dok mi je drugom rukom drzao ruku i kvacilo da ne mogu pobjeci. Cime mi je kroz otvor kacige razbio dioptrijske naocale i zabio mi krhotine stakla u oko, razbio arkadu te sjeo u auto i pobjegao. Opali smo sa motora na stranu, zapisali tablice, odmah zvali hitnu i policiju.

 

Sve je uredno prijavljeno i napisano, nakon toga smo se javili po nekoj preporuci odvjetniku i on kao vodi slucaj.

Medutim cini mi se krajnje neozbiljan i nezainteresiran, dobili smo neke ponude za odstete no cjelokupni proces mi se cini krajnje komican.

 

Ukratko, interesira me dali je moguce promjeniti odvjetnika? Nisam jos ni jednom bio na sudu iako sam imao vec nekoliko poziva, ali odvjetnik me je zvao i rekao da ne moram doci nego da cemo se nagoditi.

 

Uglavnom, kolika je otprilike moguca steta za moje ozljede?

Ima i nesto materijalnog, koliki postotak materijalne stete se zapravo dobije?

 

Hvala na pomoci

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukratko, interesira me dali je moguce promjeniti odvjetnika?

 

Naravno da je moguće, morate postojećem odvjetniku opozvati punomoć i angažirati drugog. Jasno, biti će potrebno i platiti stvarno obavljene usluge dosadašnjem odvjetniku, a sukladno Odvjetničkoj tarifi.

 

Nisam jos ni jednom bio na sudu iako sam imao vec nekoliko poziva, ali odvjetnik me je zvao i rekao da ne moram doci nego da cemo se nagoditi.

 

Tu vam leži najveća opasnost, jer mnogo ljudi misli da je angažmanom odvjetnika riješilo brigu, a imate različitih odvjetnika i na kraju se znade desiti da se napravi čak i nešto na štetu stranke, a sve pod paskom dobivene punomoći. Pa vi dokazujte naknadno da niste htjeli.

 

Moja sugestija vam je da, ukoliko ste se odlučili angažirati novog odvjetnika, prvo izvršite uvid u sudski spis i da vidite zapravo u kojoj je fazi postupak, tako da ćete znati na čemu ste, kada ćete opozivati punomoć dosadašnjem odvjetniku. To je relevantno i za sam račun obavljenih usluga. A uostalom, tko zna? Možda vam je postupak već i završen.

 

Ništa vam danas ne funkcionira, a da sami nemate uvida u to. U konačnici, nitko nije više zainteresiran za ishod postupka od vas samih. To imajte na umu kroz nastavak postupka.

 

Uglavnom, kolika je otprilike moguca steta za moje ozljede?

Ima i nesto materijalnog, koliki postotak materijalne stete se zapravo dobije?

 

Ovo je nemoguće za precizirati bez uvida u nalaz i mišljenje vještaka. Uglavnom, ukoliko nije bilo nekih težih posljedica (ne znam kakva vam je situacija s okom), realna naknada štete je par tisuća kuna, ali i to uzmite s rezervom, jer ne znam ništa doli onog što ste sami napisali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija