Jump to content

Prijava radova inspekciji rada i koordinator ii


gesaugen

Preporučene objave

Problem koji imam je slijedeći: kad sam došao u novu firmu, već su bili ugovoreni radovi zamijene dizala za tvrtkom A. Na moje upite kako će se raditi, rekli su da je to samo zamjena, da se staro dizalo vadi van i stavlja se novo, dakle strojarski radovi. No kad su radovi krenuli, ispalo je da radove neće raditi tvrtka A već njen podizvođač obrtnik B i to dio oko montaže i demontaže lifta. Kako su radovi krenuli ispada da su potrebni i građevinski radovi proširenja ulaza u okno dizala da bi stala nova vrata od lifta i to radi obrtnik C. Imamo i građevinski i strojarski nadzor koji, naravno, nisu ništa rekli o obavezama investitora jer se njih to, eto, ne tiče... Isto je bilo i sa planom izvođenja radova koji naravno nije bio napravljen već sam ja uspio iskamčiti da nam ga napravi tvrtka A. Također sam inzistirao da prijavimo radilište insp. rada iako je rok za prijavu istekao i to sam učinio. no sada ostaje pitanje koordinatora II. i da li je potreban, dakle da li u slučaju da glavni izvođač unajmljuje usluge podizvođača, investitor treba imati na radilištu koordinatora II.?

 

također bih molio savjet oko prijave radova. U pravilniku o ZNR na privremenim ili pokretnim gradilištima me buni ako radovi nemaju plan izvođenja radova a traju duže od 5 dana, npr. rušenje pregradnog zida i zidarski radovi - na koji način da prijavim takve radove? Ili bi se i za takve radove trebao zaposliti koordinator I koji će izraditi plan izvođenja radova?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija