Jump to content

porez na najam stana


anonimno

Preporučene objave

uopće, po mom mišljenju nije stvar u visini poreza.ovdje se nameće druga problematika, a to je totalno neadekvatna pravna zaštita vlasničkog prava najmodavca. npr. podstanar vam useli, lijepo potpišete ugovor, a on vam nakonnekoliko mjeseci prestane plačati najamninu, a ponekad i režije. morate ustati vlasničkom tužbom,pa na sud, parničit se 4-5 godinica da dobijete presudu kojom se podstanarima nalaže da izađu iz stana, koju nakon toga treba ovršit-bar godina dana. novce od izgubljene najamnine možete samo sanjati,a usput molite boga da vam dugovi za režije ne premaše 10 000kn-zar da za takvu "uslugu" države još netko plati i porez od iznajmljivanja stana?

kad će ova država zaista štititi pravo vlasništva efikasno kao što to pravo koje je zagarantirano i ustavom zaslužuje, mislim da bi se i podstanari bez problema prijavljivali.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

svi se oni vade na taj porez..čak vjerujem da dosta njih uopće ne razmišlja o ovom što je navedeno u prethodnom postu..razumijem donekle najmodavce u ovakvim problemima, ali puno je gore biti najmoprimac sa nefer najmodavcem..u goroj si situaciji..svi bi oni da im se plati (previše), ali da se u tom stanu najbolje niti ne diše...

 

Može li mi netko dati informaciju o visini poreza..zahvaljujem

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Od ukupne najamnine odbije se 30% i na tu osnovicu se plaća 15% poreza i prirez bez obzira kolika najamnina bila. Naravno ako najmodavac ima prihod veći od 85 000 kn godišnje onda ulazi u sustav pdv-a pa je onda to veći porez.

Porez na iznajmljivanje je najmanji porez od svih i nije mi jasno zašto ga svi izbjegavaju. Očito zbog neznanja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija