Jump to content

jedno pitanje!


anonimno

Preporučene objave

Fizička sam osoba.

Imam li pravno pravo kupiti automobil, prepisati ga na sebe, sve kao i obično, malo ga urediti u svojoj garaži ili kod nekog majstora, te ga nakon toga prodati , naravno malo skuplje.

Može li me zbog toga netko prijaviti ,odnosno kazniti i slično. Naravno radi se o nekoliko automobila godišnje, ali svaki bi prepisao na sebe imao ga mjesec dva i tada prodao???

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja mislim ovako: kupujete da bi prodali. I još k tome želite na neki način povećati vrijednost kupljenog (pretpostavljam - rabljenog automobila) i pordati ga po većoj cijeni. To je djelatnost za koju morate biti registrirani i plaćati državi porez.Auto kuće bi radile isto, a ipak su se registrirale. Možete tako raditi koliko hoćete dok vam neka od inspekcija ne pokuca na vrata garaže. Sa njhovog stajališta će biti sigurno ovako - obavljanje djelatnosti a da za istu nije regsitriran pa vam ide prekršaj i zahtjev za oduzimanjem imovinske koristi itd. Dakle, u riziku ste. Mislim da je dobro da to znate kako bi mogli donijeti odluku.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, u pravu ste. Ali ako se radi o samo nekoliko auta godišnje (5-6 kom), te prilikom kupnje svaki auto prepišem na sebe, platim porez i atko sve što treba jel, i tada ga nakon dva -tri mjeseca prodam, tad mislim da nemogu dokazati nikako kazneno djelo odnosno prekršaj. Kako bi dokazali da ja nisam samo čovjek koji voli ne voli voziti stalno isti auto.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

TAko je mali... samo piči.. ne mogu ti ništa.

Ako svaki auto prepišeš na sebe, a poanta prepisa je da platiš porez, tada sa svojim vlasništvom, imaš pravo raspolagati, pa tako i prodati.

Inspekcije su znale kontrolirati ove koji uvoze aute, tvrtke za posredovanje, koje prodaju aute na ime kupca... i tako dalje da sada ne davim..

U ovom tvom slučaju, slobodan si. Pa za svaki auto koji prodaš, možeš reći da ti se više nije sviđao, ili da te strašno iritirala boja auta, ... naravno da pojednostavljujem..ali piči brate..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija