Jump to content

Pitanje u vezi državljanstva RH


IvanMM

Preporučene objave

Pozdrav,

Radi se o sledećoj situaciji, u 70'-ma su se moji doselili za Srbiju (tada Jugoslaviju), baba mi ima domovnicu i Hrvatski državljanin a otac mi je rođen u Hrvatskoj ali nije upisan u knjige državljana u Hrvatskoj nego Srbiji. Imam 17 godina, kako bih mogao dobiti državljanstvo?Ne znam da li je moguće po osnovu pripadnosti pošto danas jednostavno nema dokumenata gde se može izjaviti nacionalnost, a u rodnom listu kod oca u rubrici nacionalnost stoji  ------------------ . Kako bih mogao podneti zahtev i da li ima neki zvanični dokument u kom se mogu izjasniti kao Hrvat u rubrici nacionalnost? Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, sivko je napisao:

Kad skupiš dokumente o pripadnosti hrvatskom narodu možeš dat zahtjev a oni će odlučiti da li je to skupljeno dovoljno za državljanstvo.

 

Imam clansku kartu Hrvatskog kulturnog drustva, iako na njoj ne pise nacionalnost. To bi trebao biti prihvatljiv dokument koliko sam ja shvatio? Isecak iz zakona Clanak 16.: 

Pripadnost hrvatskom narodu utvrđuje se ranijim deklariranjem te pripadnosti u pravnom prometu, navođenjem te pripadnosti u pojedinim javnim ispravama, zaštitom prava i promicanjem interesa hrvatskog naroda i aktivnim sudjelovanjem u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu.

Tako da bi trebala da se prihvati kao dokaz o pripadnosti Hrvatskom narodu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija