Jump to content

diners 2001


sanfia

Preporučene objave

imam pitanje danas sam dobio  ovršni prijedlog  od erste card cluba  gdje se pozivaju na ovrhu iz 25.01.2001. godine od dinersa

dali imam pravo na pisanje zastare jer niko nije tražio 17 godina ništa - kartica je bila na firmu - oni su jednostavno dug prebacili na privatno lice i terete sada mene

nezaposlen sam još od 2013, godine kada je bio prvi oprost dugova u fini su rekli da nemam nikakvih dugova jer nemam nijedan otvoreni račun i dako je do današnjeg dana

IMG_20180802_201543_resized_20180802_091541994.thumb.jpg.27fbac711db731ba474161bec45f4c12.jpgIMG_20180802_201710_resized_20180802_091542991.thumb.jpg.b36fc758f45a462362d360f23d9604fa.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za promjenu na strani ovršenika, ovdje je bitno, da li ovo rješenje o ovrsi iz 2001. godine ima posve istog ovršenika kao i ovo rješenje iz 2018. godine?

Za zastaru, ovdje je bitno, na kojim predmetima ovrhe je bilo ovo rješenje o ovrsi iz 2001. godine, te je li se po tom spisu postupalo i kada su u njemu poduzete zadnje radnje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova promjena na strani ovrhovoditelja je u skladu sa zakonom, postupak je preuzeo njegov pravni slijednik. Međutim, zanima me da li je isti ovršenik u rješenju iz 2001. godine i rješenju iz 2018. godine?

I što vam piše na prvoj strani rješenja iz 2001. godine, na kojim predmetima je bila ovrha (npr. pokretnine, plaća i slično)?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mišljenja sam da bi za kvalitetnu žalbu, trebali na sudu tražiti uvid u spis Ovr-2226/18 i Ovrv-32523/00 (moguće da je stariji spis priložen novijem spisu i da se nalazi u njemu). Naglasak pri uvidu je da vidite što se sve poduzimalo po ovom spisu iz 2000. godine - na kojima je sve predmetima bila ovrha, na kojim se od njih uistinu pokušala i provesti i kada su poduzete zadnje radnje u spisu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U zabludi ste. Dana 25.9.2017. godine, tražili su od suda da im se iz tog starog spisa izvadi rješenje o ovrsi sa klauzulom pravomoćnosti i ovršnosti. Sud je to i učinio, a oni su takvo rješenje o ovrsi iz 2001. godine, priložili kako dokaz uz novi ovršni prijedlog iz 2018. 

To što je dokument iz 2001. godine, ne znači da je nastupila zastara, jer se zastrani rok prekida (nakon prekida zastara počinje teći iznova) svakom radnjom ovrhovoditelja protiv ovršenika, a koja je poduzeta radi utvrđivanja, osiguranja ili ostvarenja tražbine. Samo uvidom u spis, znati ćete kada je ovrhovoditelj poduzeo zadnje radnje i je li nastupila zastara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, sanfia je napisao:

danas bio na sudu , nema nikakvi zapisa osim ovoga što sam priložio, stari zapis škartiran

To što je spis škartiran iz arhive suda, ne znači da ne postoje nikakvi zapisi. Za zastaru Vam je bitan podatak, kada su u tom škartiranom spisu zadnji put poduzete radnje. Jer se zastara računa upravo od tih radnji, pa do dostave ovog novog ovršnog prijedloga. Ovaj podatak postoji u službenim knjigama suda, tako da ste u nedostatku podataka iz spisa trebali ovo tražiti. 

prije 1 sat, sanfia je napisao:

kako sastaviti dopis za zastaru

Šaljete podnesak sudu, pozivom na poslovni broj spisa i u njemu se pozivate na zastaru potraživanja. To je dovoljno, ali to Vam je tek početak ukoliko samo ovo navedete u žalbi. Naime, sud će Vas rješenjem pozvati da pokrenete parnicu radi dokazivanja zastare i da dokaz o ovom postupanju dostavite u ovom ovršnom predmetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U Vašem slučaju spis nije ni smio ići u arhivu. Taj prvi spis nije bio okončan da bi se dozvolio novi spis tj. novi sudski predmet na temelju istog duga. Zatim, prije donošenja ovog novog rješenja o ovrsi, trebalo je napraviti rekonstrukciju spisa. Pozovite se u žalbi na zastaru, i za taj dio ćete biti pozvani da ga dokažete u zasebnoj parnici. Ali se u žalbi pozovite i na to da ovrhovoditelj nije dokazao nemogućnost provedbe ovrhe na prethodnom predmetu ovrhe, i da zato tražite obustavu prema čl. 5. st. 3. Ovršnog zakona. Za ovaj drugi dio žalbe spis će biti upućen na Županijski sud i tu su Vam još veće šanse za uspjeh u sporu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija