Jump to content

Tužba protiv cesta, općine, grada?


Alibor

Preporučene objave

Molim malu pomoć!

U društvu četvero prijatelja doživio sam prometnu nesreću (nezgodu?) u kojoj sam ja upravljao vozilom. Pri brzini od 30km/h sletili smo s ceste u jarak. U razgovoru s lokalnim pučanstvom koje se tu okupilo u povećem broju saznao sam da se na tom mjestu jednom mjesečno događaju iste ili slične nezgode. Policiju nismo zvali jer tada nije bilo ozljeđenih. Tom prilikom prijatelj je slomio ruku što je ustanovio tek kasnije ( slijedeći dan nakon što mu se ruka "ohladila"). Otišao je kod liječnika, ispričao mu priču i liječnik je o tome obavijestio policiju (teška tjelesna ozljeda).

Zanima me, ako mi možete pomoći odnosno savjetovati me. Obzirom da sam dobio poziv u policiju vjerojatno će ići prekršajna prijava protiv mene kao vozača? Iz prakse kako to izgleda u konačnici. Također me zanima, bez obzira na ishod, da li postoji mogučnost tužbe prema cestama, općini, gradu...? Naime, cesta je katastrofa, ne postoje nikakve oznake, zavoj visi na krivu stranu, učestalo se događaju nesreće...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šta to znači da ću završiti u zatvoru?!

 

ne.

 

ici ces pred kazneni sud sa najvjerojatnijom sankcijom u vidu uvjetne osude, eventualno novcane kazne, recimo 20 ili 30 dnevnih dohodaka.

 

ne moras nuzno ni pred sud, izgledan ti je i kazneni nalog, mnogi drzavni odvjetnici tako rjesavaju prometne tog tipa.

 

da bi odgovornost "svalio" na cestu, po mom, nemas apsolutno nikakve sanse. to prolazi eventualno ako je rijec o nekakvoj udarnoj rupi ili neocekivanoj prepreci, sama konstrukcija ceste kojom se svakodnevno prometuje ne dolazi u obzir ni pod razno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija