Jump to content

Upis poslovnog prostora?


anonimno

Preporučene objave

Kupila sam poslovni prostor koji je izgrađen u zgradi 1974. godine u Rijeci. Zgrada ima 20 katova a u suterenu iste postoje četiri poslovna prostora između kojih i moj. 1995. godine kada sam isti kupila provjerila sam stanje u gruntovnici odnosno moja odvjetnica u čijem odvjetničkom uredu smo sklopili kupoprodajni ugovor je potvrdila da je sa vlasništvom sve u redu da se za istog ne može dobiti vlasnički list jer zgrada nije etažirana ali da se nalazi u knjizi položenih ugovora i da je sve po zakonu. Suvlasnik i ja smo isplatili tadašnjeg vlasnika i sada kada sam htjela prodati svoj dio odoh u gruntovnicu i tamo gle čuda ljubazna službenica mi kaže da se ne mogu knjižiti kao vlasnica da nemogu biti u knjizi položenih ugovora jer to mogu samo stanovi ali ne i poslovni prostori i da sve u svemu ne mogu sad sa tim prostorom ništa jer etažiranje zgrade je preskupo a drugo mi ništa ne preostaje. Molim Vas da li je netko imao sličnu situaciju ili ako netko zna šta mi je činiti očajna sam.....Unaprijed hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

provjerit ću ovo da li su položene na sud ali mislim da nisu jer su mi na gruntovnici rekli da uopće na prethodnicima od kojih smo kupili poslovni prostor nisu ni uknjiženi i da bi to sve trebali mi otpočetka napraviti. A isto su mi rekli kao i vi da bi trebalo izvršiti etažiranje ali da je to tolika lova da se smrzneš i da ne mogu samo atežirati svoj poslovni prostor nego cijelu zgradu čitaj između redova neizvedivo. A da je bilo upisa polaganjem isprava u sud to bi ovi na gruntovnici vidjeli ili ne? Oprostite ako pitam glupost ali stvarno ne znam. Hvala najljepša

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

mozda nisu gledali za ovo. u pravilu bi trebali sve provjeriti.

probajte vidjeti da li se moze prvo upisati zgrada to nije tesko ako je cestica formirana a ne stoji bas toliko puno geodeta.

nakon sto se upise zgrada onda se mora ista etazirati. ali ne moraju oni etazirati sve vec samo mogu vase ali uz uvjet da svi daju suglasnost i da im arhitekt izmjeri sve.

pitajte arhitekta koliko bi doslo na ovaj drugi nacin.

tezak put ali jednom cete morati krenuti tim putem. pokusajte se dogovoriti sa sto vise stanara da se pokrene

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija