Jump to content

Par nadograđenih metara???


anonimno

Preporučene objave

Posjedujem kuću s građevinskom i lokacijskom dozvolom i platio sam sve moguće obaveze i poreze državi na taj objekt. Prilikom gradnje izišao sam 3 m iz gabarita, odnosno nisam se u potpunosti pridržavao plana izgradnje po kojem sam dobio građevinsku dozvolu. Od susjeda sam dosta udaljen jer imam veliku parcelu. Nisam na moru niti u nikakvom zelenom pojasu i okružen sam bespravno izgrađenim kućama. Sad ono najvažnije, trebam li strahovati da ću morati rušiti kuću, i ako ne onda jeli moguće dobiti dozvolu za tih par metara koje sam nadogradio?

 

(i ako bi netko mogao odgovoriti, treba li se 100% pridržavati onog plana koji se preda prilikom dobivanja građevinske?)

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da vam nitko neće rušiti kuću, ali bi bilo pametno uskladiti postojeće stanje da i papiri budu čisti. Uostalom to je preduvijet za dobivanje uporabne dozvole. Dakle, trebate napraviti izmjene i dopune glavnog projekta, te ih predati u ured za izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. Ukoliko ste gradili u skladu s lokacijskim uvjetima, izmjene će vam prihvatiti, a vaša obveza će biti platiti davanja što se odnose na razliku u kubaturi izgrađenog prostora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo imam vrlo aktualnu situaciju .....

Imam građ. dozvolu staru 4 i još pola godine, kuća je u potpunosti završena i koristi se, no " netko" je podnio anonimnu prijavu dosta općenitu te građ.insp. hitro.hr izlazi na teren, snima stanje( koje se u manjoj mjeri razlikuje od projekta) i poziva me na razgovor i tada se ustanovljava da mi na građ. dozvoli nedostaje pečat o" pravo -moćnosti" (za što nažalost nisam imao pojma), a trenutno ga nemogu dobiti jer od susjeda kojima je poslana kopija građ. dozvole (nitko se nije žalio), nedostaju dvije potpisane dostavnice ( tj. na jednoj piše da je osoba umrla, a na drugoj "nepoznato boravište" - budući osoba živi u Srbiji i dostava na postojeću adresu nije uspjela), o čemu me naravno nitko nije obavjestio, nego mi je evo sada to rečeno uz nastavak da u ovom slučaju "oni" smatraju da građevinsku dozvolu nemam, te sada "za početak "čekam Rješenje o uklanjanju itd. Ali eto, vidićemo još..........

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

već dugo treba potpis susjrda iako ne znam da li je to bilo kojim zakonom ili pravilnikom propisano, a osim toga ne pridržavaju se uvijek tog pravila. konkretno moj susjed je devedesetih sagradio još jednu kuću u istom dvorištu, a mene kao prvog susjeda nije nitko ništa pitao (pretpostavljam da je kuća građena uz građ. dozvolu jer su onog drugog susjeda pitali i on je potpisivao nešto u državnom uredu).

 

zašto državni uredi postupaju kako im se kada hoće, ovisno o tome da li su stranke u postupku u milosti lobija ili ne.

 

u svakom slučaju, nije mi jasno zašto vama osporavaju žig pravomoćnosti zbog potpisa susjrda, kad su oni (država) ti koji su slali pozive na prave ili krive adrese, a ne vi. prema tome nedostatak potpisa nije vaša krivica i nepojmljivo mi je da vi zbog toga snosite posljedice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija