Jump to content

prilaz vozila invalida zgradi


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje!

 

Zanima me postoji li zakonski regulirano pravo invalida kojim bi se realiziralo označavanje i uređenje prilaza vozila s invalidskom naljepnicom dvorištu zgrade - s gradske prometnice, preko pločnika.

 

Vozilo je u vlasništvu člana obitelji koji se brine za invalidnu osobu u okviru zajedničkog domaćinstva invalida.

 

Problem nastaje s nemogućnošću uređivanja invalidskog parkirnog mjesta po zakonskim dimenzijama (zbog drvoreda uz cestu), a i zbog udaljenosti i koso položenog terena zbog kojeg bi bio izrazito otežan prilaz invalidskim kolicima do zgrade.

 

S druge strane, ulaz vozila do dvorišta i zgrade je posve moguć, čime bi se invalidu omogućio nesmetan prilaz zgradi u kojoj živi, te oko koje je prostor prethodno uređen sukladno potrebama invalida. Stoga je invalidski prilaz zgradi jedino adekvatno rješenje.

 

Komunalno društvo koje regulira ova pitanja donijelo je pred nekoliko mjeseci odluku po kojoj bi se omogućio prilaz zgradi, no nije je realiziralo u smislu uređenja pločnika za prijelaz vozila do dvorišta zgrade. Suprotno tome, uski pojas (1m) pored pločnika uređuje kao zemljanu površinu, suprotno vlastitoj odluci o invalidskom prilazu.

 

Kako realizirati pristup zgradi u slučaju izrazite latencije, konfuzije ili nespremnosti kod lokalnih organa i njihovih kooperanata?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija