Jump to content

Osnovana Udruga pravnika u zdravstvu


lex

Preporučene objave

Dana 10. studenog 2006. godine u Stubičkim Toplicama održana je Osnivačka skupština Udruge pravnika u zdravstvu. Diplomirani pravnici iz zdravstvenih ustanova općih i specijalnih bolnica Koprivnice, Varaždina, Zaboka, Virovitice, Siska, Varaždinskih Toplica, Stubičkih Toplica, Klenovnika, Novog Marofa, Krapinskih Toplica, Daruvarskih Toplica, Pakraca i Popovače osnivači su ove Udruge čiji cilj je promicanje ugleda i unapređenje pravničke struke u zdravstvu u zemlji i inozemstvu, razvoj i napredak pravne struke u zdravstvenim ustanovama, stvaranje i njegovanje veza među diplomiranim pravnicima koji rade i djeluju u zdravstvenim ustanovama, njegovanje i razvitak ugleda i etike pravničkog poziva, raspravljanje znanstvenih i stručnih problema pravne struke i zauzimanje stanovišta o njima i poticanje i razvitak suradnje Udruge s drugim stručnim, obrazovnim, razvojnim i istraživačkim organizacijama, te suradnje sa sličnim Udrugama u zemlji i inozemstvu.

Trenutno Udruga broji 17 članova koji rade i djeluju u hrvatskim bolnicama iz 10 županija, s ciljem daljnjeg širenja na sve zdravstvene ustanove diljem lijepe naše, a koje uključuju i domove zdravlja, ljekarne, zavode za javno zdravstvo i druge. Stoga će Udruga osnivati i ogranke po pojedinim područjima radi lakšeg i jednostavnijeg funkcioniranja.

Udruga će u okviru svog djelovanja organizirati znanstvene i stručne skupove koji imaju za cilj unapređenje pravne struke u zdravstvu, izdavati publikacije, organizirati sastanke, seminare, tribine i druge skupove radi promicanja ciljeva Udruge, sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja pravnika, raditi na ostvarivanju suradnje s drugim znanstvenim, stručnim i obrazovnim institucijama, te udrugama koje promiču slične aktivnosti, poticati, pomagati i organizirati različite oblike druženja članova, uključujući znanstvene, kulturne, sportske i druge oblike druženja, te poticati unapređenje hrvatskog pravnog sustava u okviru zdravstvene problematike.

Za predsjednicu Udruge izabrana je Snježana Cerjan, dipl.iur. iz Bolnice za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, a za tajnika Udruge Davor Augustin, dipl.iur. iz Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači.

Zainteresirani za članstvo mogu se javiti na mail snjezana.cerjan@vz.t-com.hr.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija