Jump to content

lex

Korisnik
 • Broj objava

  29
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. ako radite u javnoj službi, imate pravo na pomoć ako imate bolovanje duže od 90 dana, bez obzira što bolovanje još uvijek traje
 2. nemate pravo na žalbu, već samo na tužbu radi nepravilnosti, i to na radnom sudu, ne možete poništiti rješenje o izboru kandidata, možete ići na poništenje cijelog postupka ukoliko je bilo nepravilnosti
 3. vidim što ste napisali, i shvatila sam..imate moj odgovor
 4. Imate pravo dobiti plaću prema zadnjem ugovoru o radu kojeg ste sklopili, znači, za palijativu. Ali, ako ste taj ugovor dobili samo formalno, a stvarno ste i dalje ostali raditi na anesteziji, onda imate pravo na plaću koja ne smije biti niža od plaće radnika koji u prostorijama toga poslodavca radi na istim ili sličnim poslovima. Pošto su na anesteziji otežani posebni uvjeti rada i veći je koeficijent složenosti poslova, trebali ste dobiti plaću za rad na anesteziji, jer ste taj posao i stvarno obavljali. Zakon o radu čl. 7. lijepo opisuje na koju plaću ima pravo radnik, na plaću onih poslova koje mu je odredio poslodavac i koje on stvarno i obavlja. Članak 7. (1) Poslodavac je obvezan u radnom odnosu radniku dati posao te mu za obavljeni rad isplatiti plaću, a radnik je obvezan prema uputama koje poslodavac daje u skladu s naravi i vrstom rada, osobno obavljati preuzeti posao. (2) Poslodavac ima pravo pobliže odrediti mjesto i način obavljanja rada, poštujući pri tome prava i dostojanstvo radnika.
 5. Udruga pravnika u zdravstvu i ove godine organizira III. Kongres pravnika u zdravstvu koji se održava u SB za medicinsku rehabilitaciju "Biokovka" u Makarskoj od 14. - 15. listopada 2010. godine.[PRBREAK][/PRBREAK]Program Kongresa nalazi se na linku http://upzh.hr/v1/images/Makarska2010/program%202010..doc I ovaj put je Kongres organiziran u suradnji s Pravnim fakultetima, te nam dolaze predavači s Pravnog fakulteta u Zagrebu doc. dr.sc. Saša Nikšić i s Pravnog fakulteta u Rijeci prof. dr. sc. Marinko Đ. Učur. Ove godine predavačima se priključuje i odvjetnica Ivana Raspović iz Zadra, te kolegica s Medicinskog fakulteta u Splitu Ljubica Žunić. Naravno, ne zaboravimo i naše vjerne članove koji će također dati svoj doprinos praksi u zdravstvu, a to su Sanja Jakopčić Car iz KB "Sestre milosrdnice" Zagreb, Krešimir Škof iz SB za medicinsku rehailitaciju Stubičke Toplice, te koautori na zajedničkom radu Davor Augustin Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" iz Popovače i Snježana Cerjan iz SB za plućne bolesti i TBC iz Klenovnika. Sve detaljne informacije o radu naše Udruge možete pronaći na www.upzh.hr.
 6. Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Udruga pravnika u zdravstvu organizira prvi kongres pravnika u zdravstvu na temu: "Aktualna problematika u zdravstvu". Kongres će se održati 9. i 10. listopada 2008. u lječilištu Topusko.[PRBREAK][/PRBREAK]PROGRAM KONGRESA: ČETVRTAK, 09. listopada 2008. 08.30 - 09.45 Registracija sudionika i podjela materijala 10.00 - 10.15 Otvorenje Kongresa Pozdravni govori organizatora i pokrovitelja 10.15 - 10.40 prof. dr. sc. Jozo Čizmić, izvanredni profesor Pravnog fakulteta u Splitu "Značaj medicinskog prava za uređenje odnosa u području zdravstva" 10.40 – 11.05 prof. dr. sc. Ksenija Turković, izvanredna profesorica Pravnog fakulteta u Zagrebu "Informirani pristanak pacijenta" 11.05 – 11.30Sunčana Roksandić-Vidlička, dipl.iur., znanstvena novakinja Pravnog fakulteta u Zagrebu "Liječnička pogreška i odgovornost" 11.30 – 11.55 mr.sc. Branimir Bebek, dr.stom., načelnik Odjela zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH "Zdravstveno-inspekcijski nadzor" coffee break 12.30 – 12.55 Sanja Mjertan, dipl.iur., pomoćnica ravnatelja za opće, pravne i tehničke poslove OŽB Požega "Osvrt na Zakon o kvaliteti zdravstvene zaštite s praktičnom primjenom" 12.55 – 13.20 Mirjana Lončarić Katušin, dr.med., pomoćnica ravnatelja za osiguranje kvalitete OB Karlovac "Praktična primjena Zakona o kvaliteti zdravstvene zaštite u OB Karlovac" 13.20 – 13.45 Domagoj Nobilo, dipl.iur., direktor „IUS Software“ d.. "Nekonvencionalna medicina u RH – pravni aspekt" 19.00 svečana zajednička večera uz glazbu PETAK, 10. listopada 2008. 9.00 – 9.25 Snježana Cerjan, dipl.iur., voditelj Odjela za ljudske resurse, pravne i opće poslove SB za plućne bolesti i TBC Klenovnik "Pregled sustava plaća u zdravstvu s paralelnim prikazom Zakona o plaćama u javnim službama, kolektivnih ugovora i Pravilnika o uvjetima za ustroj odjela u zdravstvenim ustanovama" 9.25 – 9.50 Marija Kovačić, dipl.iur., pomoćnica ravnatelja za pravne poslove OB Karlovac "Prikaz Zakona o zaštiti prava pacijenata" 9.50 – 10.15 Domagoj Nobilo, dipl.iur., direktor „IUS Software“ d.. "Suvremena pravna informatika kao vrhunski profesionalni alat u svakodnevnom radu pravnika – prezentacija portala IUS INFO" 10.15 – 12.00 Pitanja, odgovori, prijedlozi i zaključci Kongres je namijenjen diplomiranim pravnicima iz zdravstvenih ustanova Hrvatske, voditeljima pravnih i kadrovskih službi, ravnateljima i njihovim zamjenicima, pomoćnicima ravnatelja, predsjednicima upravnih vijeća, predstavnicima Hrvatskog Zavoda za zdravstveno osiguranje i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, pročelnicima županijskih ureda za zdravstvo i socijalnu skrb, te predstavnicima sindikata, stručnih komora i srodnih udruga u zdravstvu. Dodatne informacije na e-mail: udruga-pravnika@post.t-com.hr
 7. lex

  dnevna bolnica

  probaj na www.upzh.hr to ti je portal Udruge pravnika u zdravstvu
 8. 18. siječanj 2008. - Udruga pravnika u zdravstvu pustila je u rad web stranice Udruge na www.upzh.hr. Udruga postoji tek nešto više od godinu dana, a trenutno broji 40-tak članova iz svih profila zdravstvenih ustanova s područja Republike Hrvatske, kao i drugih pravnih osoba čija djelatnost je vezana uz zdravstvo.[PRBREAK][/PRBREAK]Članstvo čine diplomirani pravnici iz općih i specijalnih bolnica, domova zdravlja, ustanova hitne medicinske pomoći, HZZO, Ministarstva zdravstva RH te Hrvatske liječničke komore. Cilj novootvorenih internetskih stranica Udruge je: - pomoć članovima u provedbi zdravstvenih i drugih propisa, - razmjena stručnih mišljenja, - zajedničko rješavanje svakodnevnih problema u praksi, - izrada i razmjena općih akata ustanove, - razmjena odluka i rješenja iz svih sfera prava, - nastojanje da kroz jednoobraznost akata djelujemo sistematski i jedinstveno, - druženje kroz Forum, - zajednički sastanci, - postupanje prema nadležnim tijelima s prijedlozima i primjedbama u donošenju ili primjeni zakona i provedbenih propisa, - te sve što prati rad pravne struke u zdravstvu i šire. Stoga, posjetite naše stranice, pridružite nam se sa svojim konstruktivnim prijedlozima i primjedbama, postanite naši članovi, ili jednostavno, sudjelujte u našem Forumu.
 9. lex

  Darovni ugovor

  Dakle, ja kao drugo dijete mojih roditelja mogu ostati bez ičega ukoliko oni sklope ugovos s mojom sestrom o doživotnom uzdržavanju. A da li se uzdržavanje dokazuje time što je moja sestra živjela s roditeljima u istoj kući...je li to dovoljan dokaz, npr. ako idem pobijati taj Ugovor? (pretpostavljam da taj ugovor mogu pobijati jedino u ostavinskom postupku). Što to onda znači..."povreda nužnog dijela", kada je on povrijeđen?
 10. lex

  Darovni ugovor

  I sad meni nije jasno: da li je ugovor o doživotnom uzdržavanju jači od oporuke, jer očlito nasljednik mora izričito biti isključen iz nasljedstva. A to ne može biti nikakvim ugovorom. Jesam li u pravu?
 11. U Neuropsihijatrijskoj bolnici «Dr. Ivan Barbot» Popovača održana je druga Sjednica Skupštine Udruge pravnika u zdravstvu Republike Hrvatske.[PRBREAK][/PRBREAK]Prije početka rada Skupštine, ravnateljica Bolnice Marina Kovač, dr.med., obratila se nazočnima prigodnim pozdravnim riječima. Prezentirala je djelatnost i specifičnosti Bolnice, te važnost položaja psihijatrije u hrvatskom zdravstvenom sustavu. Potom je predsjednica Udruge Snježana Cerjan, dipl.iur. otvorila rad Skupštine kojoj je nazočilo 30-tak članova iz zdravstvenih ustanova s područja cijele Hrvatske. Tajnik Udruge Davor Augustin, dipl.iur. upoznao je nazočne s aktivnostima koje su provedene tijekom 2006. godine, te iznio Plan rada za 2007. godinu. Udruga trenutno broji pedeset članova iz općih i specijalnih bolnica, domova zdravlja, HZOO-a, HMP, s daljnjom tendencijom povećanja broja članova . Predsjednica Udruge osvrnula se na tumačenja Kolektivnog ugovora za djelatnost zdravstva i zdravstvenog osiguranja i njegovu primjenu praksi, te stavila poseban naglasak na pregovore kod potpisivanja granskog Kolektivnog ugovora, u kojima se premalo uvažava praksa i problematika s kojom se susreću pravnici u zdravstvenim ustanovama. Potpredsjednik Udruge Stjepan Tumpić, dipl.iur. analizirao je usklađenost zakonske regulative, kojom su propisana prava zaposlenih u zdravstvu, s posebnim osvrtom na postojeći Zakon o plaćama u javnim službama i Uredbe o koeficijentima složenosti poslova u zdravstvu. Udruga pravnika je svoje analize ovog Zakona proslijedila i posebnoj jedinici za Hitrorez pri Vladi RH. Na Skupštini se raspravljalo i o suradnji s Medicinskim i Pravnim fakultetima, te predstojećem poslijediplomskom tečaju medicinskog usavršavanja I. kategorije na temu «Liječnička pogreška – medicinski i pravni aspekti» koji će se održati od 02-04. ožujka 2007. godine u KB Split, u organizaciji Pravnog i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Sjednica je zaključena s raspravom o prioritetima Udruge tijekom 2007. godine, kao i aktivnostima oko financiranja Udruge. Zaključeno je da se intenzivira organiziranje znanstvenih i stručnih skupova, te organiziranje sastanaka, tribina i seminara, kao i rad na stalnoj edukaciji članova Udruge, s pokušajem aktivnog uključivanja pri nadležnim tijelima kod donošenja pozitivnih propisa s područja zdravstvene problematike.
 12. Dana 10. studenog 2006. godine u Stubičkim Toplicama održana je Osnivačka skupština Udruge pravnika u zdravstvu. Trenutno Udruga broji 17 članova koji rade i djeluju u hrvatskim bolnicama iz 10 županija, s ciljem daljnjeg širenja na sve zdravstvene ustanove diljem lijepe naše, a koje uključuju i domove zdravlja, ljekarne, zavode za javno zdravstvo i druge.[PRBREAK][/PRBREAK]Diplomirani pravnici iz zdravstvenih ustanova općih i specijalnih bolnica Koprivnice, Varaždina, Zaboka, Virovitice, Siska, Varaždinskih Toplica, Stubičkih Toplica, Klenovnika, Novog Marofa, Krapinskih Toplica, Daruvarskih Toplica, Pakraca i Popovače osnivači su ove Udruge čiji cilj je promicanje ugleda i unapređenje pravničke struke u zdravstvu u zemlji i inozemstvu, razvoj i napredak pravne struke u zdravstvenim ustanovama, stvaranje i njegovanje veza među diplomiranim pravnicima koji rade i djeluju u zdravstvenim ustanovama, njegovanje i razvitak ugleda i etike pravničkog poziva, raspravljanje znanstvenih i stručnih problema pravne struke i zauzimanje stanovišta o njima i poticanje i razvitak suradnje Udruge s drugim stručnim, obrazovnim, razvojnim i istraživačkim organizacijama, te suradnje sa sličnim Udrugama u zemlji i inozemstvu. Stoga će Udruga osnivati i ogranke po pojedinim područjima radi lakšeg i jednostavnijeg funkcioniranja. Udruga će u okviru svog djelovanja organizirati znanstvene i stručne skupove koji imaju za cilj unapređenje pravne struke u zdravstvu, izdavati publikacije, organizirati sastanke, seminare, tribine i druge skupove radi promicanja ciljeva Udruge, sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja pravnika, raditi na ostvarivanju suradnje s drugim znanstvenim, stručnim i obrazovnim institucijama, te udrugama koje promiču slične aktivnosti, poticati, pomagati i organizirati različite oblike druženja članova, uključujući znanstvene, kulturne, sportske i druge oblike druženja, te poticati unapređenje hrvatskog pravnog sustava u okviru zdravstvene problematike. Za predsjednicu Udruge izabrana je Snježana Cerjan, dipl.iur. iz Bolnice za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, a za tajnika Udruge Davor Augustin, dipl.iur. iz Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači. Predsjednica Udruge pravnika u zdravstvu: Snježana Cerjan, dipl.iur.
 13. Dana 10. studenog 2006. godine u Stubičkim Toplicama održana je Osnivačka skupština Udruge pravnika u zdravstvu. Diplomirani pravnici iz zdravstvenih ustanova općih i specijalnih bolnica Koprivnice, Varaždina, Zaboka, Virovitice, Siska, Varaždinskih Toplica, Stubičkih Toplica, Klenovnika, Novog Marofa, Krapinskih Toplica, Daruvarskih Toplica, Pakraca i Popovače osnivači su ove Udruge čiji cilj je promicanje ugleda i unapređenje pravničke struke u zdravstvu u zemlji i inozemstvu, razvoj i napredak pravne struke u zdravstvenim ustanovama, stvaranje i njegovanje veza među diplomiranim pravnicima koji rade i djeluju u zdravstvenim ustanovama, njegovanje i razvitak ugleda i etike pravničkog poziva, raspravljanje znanstvenih i stručnih problema pravne struke i zauzimanje stanovišta o njima i poticanje i razvitak suradnje Udruge s drugim stručnim, obrazovnim, razvojnim i istraživačkim organizacijama, te suradnje sa sličnim Udrugama u zemlji i inozemstvu. Trenutno Udruga broji 17 članova koji rade i djeluju u hrvatskim bolnicama iz 10 županija, s ciljem daljnjeg širenja na sve zdravstvene ustanove diljem lijepe naše, a koje uključuju i domove zdravlja, ljekarne, zavode za javno zdravstvo i druge. Stoga će Udruga osnivati i ogranke po pojedinim područjima radi lakšeg i jednostavnijeg funkcioniranja. Udruga će u okviru svog djelovanja organizirati znanstvene i stručne skupove koji imaju za cilj unapređenje pravne struke u zdravstvu, izdavati publikacije, organizirati sastanke, seminare, tribine i druge skupove radi promicanja ciljeva Udruge, sudjelovati u aktivnostima stalnog obrazovanja pravnika, raditi na ostvarivanju suradnje s drugim znanstvenim, stručnim i obrazovnim institucijama, te udrugama koje promiču slične aktivnosti, poticati, pomagati i organizirati različite oblike druženja članova, uključujući znanstvene, kulturne, sportske i druge oblike druženja, te poticati unapređenje hrvatskog pravnog sustava u okviru zdravstvene problematike. Za predsjednicu Udruge izabrana je Snježana Cerjan, dipl.iur. iz Bolnice za plućne bolesti i TBC u Klenovniku, a za tajnika Udruge Davor Augustin, dipl.iur. iz Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači. Zainteresirani za članstvo mogu se javiti na mail snjezana.cerjan@vz.t-com.hr.
 14. nemam ti baš pravi savjet, ali zato ti mogu reći da ćeš taj mobing i dalje trpiti. I ja imam takva iskustva pa mi se javi na mail ako želiš da razmijenimo iskustva i mišljenja. U svakom slučaju, taj tihi mobing traje i kod mene, ja još uvijek vodim sudski spor, sad je revizija, i to sve traje od 2001. godine kada sam upozoravala na neke nezakonitosti, jer sam pravnik po struci, a struka i moral mi ne dozvoljavaju prikrivanje nepoštenja. :roll: Glavu gore, i vrati im istom mjerom. Javi se pa ću ti opisati kako je kod mene. Sretno!
 15. Ma da, roditelji žive u prizemlju kuće, mi smo na katu, tako da su oni jednom sinu darovali stan na katu, jednom sinu u u prizemlju, a taj iz prizemlja se preselio u drugu kuću (zamjena stanova na istom dvorištu). A oni su tom sinu koji je živio u prizemlju kuće darovali cijelu česticu na kojoj je kuća sagrađena, a mojem suprugu su darovali oranicu. Totalno luda situacija.
×
×
 • Napravi novi...