Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

drot13

Moderator
 • Broj objava

  9070
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  118

drot13 je zadnji put osvojio dan kolovoz 22

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

13226 pregleda profila
 1. Jesi li tu snimku koristio u dosadašnjem postupku i kako je ta snimka nastala?
 2. Snimanje policijskih službenika

  Privola nije bitna ako se radi o ovome što si naveo (javno mjesto, upozorenje, bez distribuiranja snimke), jer si dužan upozoriti da se snima, a ne tražiti privolu. Iznimke bi bila pojedina postupanja, kao što smo prije pričali. Nije to nigdje regulirano na način da je direktno napisano da se policajce smije snimati, ali je građanima dozvoljeno raditi sve što nije direktno zabranjeno, a snimanje policajaca nije nigdje direktno zabranjeno.
 3. Ogrebotina i prijetnja

  Jesi fotografirao oštećenja na svom i njegovom autu?
 4. Prekovremeni rad

  Postoji i preraspodjela rada koja dozvoljava višu satnicu, pa se odmor odrađuje kasnije i sl. Opet, to je užasno komplicirano za svaku struku zasebno, pa bi ti to najbolje znao objasniti tvoj sindikalni povjerenik.
 5. Prometna nezgoda ,alkoholl

  U prekršajnom postupku im nije bitno jesu li se vozila kretala ili ne, a u eventualnom parničnom postupku za štetu je moguće provesti prometno vještačenje koje bi utvrdilo koliki točno je bio doprinos svakog vozila nastaloj šteti (prvo zbog eventualnog naglog kočenja, drugog zbog eventualnog nedržanja razmaka, a trećeg zbog neprilagođene brzine 7 nedovoljnog razmaka), čime bi vozač trećeg sebi smanjio svoj dio. Međutim, pitanje je kakve su točno okolnosti događaja i ako bi bio procijenjen doprinos te alkoholiziranosti, jer je na kraju moguće da treći vozač odgovara i za svu štetu i plati sve troškove postupka (uključujući i vještačenje). S obzirom da se radi o kompliciranoj situaciji, bolje je ptići do odvjetnika koji se time bavi i koji će moći detaljno proučiti točno taj događaj, pa dati procjenu što se i koliko isplati... Ako procijeni, vještačenje i pobijanje je moguće započeti već u prekršajnom postupku.
 6. Zračna puška - nasljeđe

  Da, to su dvije najčešće opcije kod kojih nema kazne: - predajem u korist RH - sad sam ju pronašao i pohranjujem ju do reguliranja statusa.
 7. Kazna za parkiranje

  Nije bilo moguće u subotu platiti na pošti i sl.? Mislim da ti se zbog te 21 kune ne isplati komplicirati...
 8. Zračna puška - nasljeđe

  Tek ste ju sad pronašli negdje na tavanu / u podrumu, niste znali za nju.
 9. Zračna puška - nasljeđe

  Kod javnog bilježnika kod kojeg ste imali ostavinsku prijaviti naknadno pronađenu imovinu i provesti postupak nasljeđivanja. Do tada, najbolje je pušku predati u područnu policijsku postaju na pohranu do okončanja ostavinske rasprave (odnesete ju i kažete da je naknadno pronađena, pa će ju skladištiti dok ju netko ne naslijedi).
 10. Nepoštivanje ugovora o radu HITNO!!!

  Što se tiče zakidanja za plaću, prijaviti inspektoratu i podnijeti zahtjev za zaštitu prava. Što se tiče aneksa, ako ti odgovara, potpišeš, a ako ne, ne potpišeš.On svakako može reći da nisi zadovoljio na probnom roku i to je onda to.
 11. smije li malu bebu odvesti na cijeli dan bez majke

  Svakako ima prava, a s obzirom da vas samo zeza, najbolje bi bilo i formalno dogovoriti što i kako, da ne dolazite u problem.
 12. Rent a car scamm

  Maknuo sam ti naziv i link, a radi se o našoj firmi (odeš na njihovu stranicu i impresum, skroz na dnu). Pošalješ (pisano s povratnicom) im zahtjev da vrate novac u nekom roku (npr. 2 tjedna) ili ćeš tužiti za naknadu štete, podnijeti kaznenu prijavu radi prijevare, prijaviti državnom inspektoratu i dr.
 13. Rent a car scamm

  Naš čovjek i naša stranica ili...?
 14. Prekovremeni rad

  Najbolje ti može pomoći sindikalni povjerenik tamo gdje radiš.
 15. Članstvo Hrvatske u Europskoj uniji

  Imaš li neko konkretno i obrazloženo pitanje?
×