Jump to content

drot13

Moderator
 • Broj objava

  8756
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  109

drot13 je zadnji put osvojio dan svibanj 18

drot13 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O drot13

 • Rang
  Moderator

Nedavni posjetitelji profila

12408 pregleda profila
 1. Istek prometne dozvole

  Možeš pisati prigovor, pa ćeš vidjeti. Bilo bi dobro da riješiš tehnički, pa u prigovoru napišeš da si riješio, tako da se vidi slijed svih događaja. A sad, kako će sutkinja/sudac procijeniti, nemoguće je reći...
 2. Lažno prijavljivanje

  Obrisani su ti dokumenti radi osobnih podataka, pa ako ćeš ih ponovno postavljati, makni sve osobne i identifikacijske podatke. Isto tako, nema potrebe da za isto otvaraš više tema.
 3. Zašto ne bi bio bitan? Stavi sebe u poziciju da ti sude i da ne znaš tko svjedoči protiv tebe, ne možeš odrediti kontekst onoga što govori niti mu postavljati pitanja koja bi ti išla u prilog kada bi znao o kome se radi. Identitet svjedoka se može štititi, ali samo u ograničenim situacijama (pogledaj čl. 294. ZKP-a i dalje), ali po meni, ovo ne spada u tu kategoriju. Naravno, moguće je da griješim, a obrati se udruzi. Njih možeš pitati i anonimno i možeš im reći sve detalje koji im trebaju za potpuno procjenu te konkretne situacije.
 4. Lažno prijavljivanje

  Jesi li podnio kaznenu prijavu za lažno prijavljivanje/svjedočenje?
 5. Udruga za podršku žrtvama i svjedocima će ti najbolje odgovoriti na ta pitanja, ali što se tiče identiteta svjedoka, druga strana ga mora znati kako bi mogla pripremiti obranu.
 6. Prolazak kroz crveno

  Može proći i više mjeseci do slanja obavijesti, ovisi o gužvi u postaji. Nemoj se zamarati, vjerojatnije je da nećeš dobiti ništa i ne isplati se zamarati unaprijed.
 7. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Mobitel radi pretrage i dokaza (poruka u njemu), a novac pod sumnjom da je pribavljen kaznenim djelom (prodajom droge).
 8. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Kad dobiješ poziv, ideš (može prije i poslije, kada im dođeš na red).
 9. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  U slučaju priznanja, sigurno će ti smanjiti, ali o sutkinji/sucu ovisi koliko, a možda prođeš i sa samo 1 mjesec zabrane. Žalbu možeš odnijeti osobno ili poslati poštom (preporučeno s povratnicom, tako da imaš dokaz da si u roku poslala i da su primili). U slučaju obrazloženog prigovora (policija prigovor mora poslati na sud, sami ne mogu više ništa mijenjati), sud ga može uzeti kao tvoju obranu i odlučiti na temelju toga, bez da te zove. Sud može odrediti i 12 mjeseci zabrane, ali za prvi put neće biti toliko. Novčana kazna je 5000-15000 kuna, ali i to može smanjiti. Isto kao i prethodno, uz priznanje/kajanje će ti smanjiti i novčanu kaznu i zabranu, ali teško je reći koliko jer si imao puno alkohola (pretpostavljam da nećeš dobiti kraće od 3 mjeseca). U svakom slučaju ćeš u postupku isticati tu potrebu za vozačkom, pa će to uzeti u obzir. Dobit ćeš i poziv za liječnički pregled.
 10. Promjena prebivališta

  Možeš nam napisati odgovor da znaju drugi koje to zanima?
 11. Novcana kazna i oduzimanje dozvole

  Imaš na ovom linku ukratko o prigovorima, pa vidi. Najbolje prolazi priznanje, kajanje, olakotne okolnosti i molba za ublažavanje kazne i ublažavanjem/ukidanjem mjere. Što se tiče zaštitne mjere, malo su ti ju i smanjili jer je propisana 9 mjeseci, ali kako ćeš se žaliti, nije bitno što su oni napisali, nego što će reći sud. Kada si imala taj prethodni alkohol? Ako je unutar 3 godine, teško da ćeš proći bez ikakve zabrane (najvjerojatnije će ti smanjiti na 1 mjesec)...
 12. Uhvatili su me sa Marihuanom

  I bez vage i bez droge, ako je iz komunikacije vidljivo da se radilo o preprodaji i ako tu preprodaju potvrde i osobe s kojima je komunicirao, može ići i kaznena prijava.
 13. Ok, sve jasno. Najbitnije je da vratiš novac jer ti to ide u prilog, a mislim da nema šanse da dobiješ bezuvjetnu zatvorsku kaznu.
 14. Po ovom što si napisao, mislim da nema šanse da dobiješ bezuvjetnu. Zanima me jedino koji je način izvršenja, s obzirom da se radi o teškoj krađi, a ovo što opisuješ je krađa?
 15. Uhvatili su me sa Marihuanom

  Ako krene sudski postupak, i mobitel i novce mogu držati godinama.
×