Jump to content

Lažna prijava


Maja.fazlic

Preporučene objave

Pozdrav,

Dakle prije otprilike mjesec i pol dana moj zarucnik je dobio poziv da dode u policijsku postaju na saslusanje. Nazvali smo da vidimo o cemu se radi, te nam je policajka rekla da po sluzbenoj duznosti na zahtjev ODO-a ga mora ispitati u vezi ne placanja alimentacije. Dosli smo u postaju sa dokazima o uplati jer je sud odredio da se alimentacija placa putem postanske uputnice. Da pojasnim, djeca su trenutno kod bake po majci, te je sud odredio da njoj placamo alimentaciju. Zarucnik je ispitan, dokazi o uplati su predoceni, i na kraju ispitivanja je pitao da li ga je bivsa punica prijavila, na sto policajka odgovara da nije nego bivsa zena. E sad, mene zanima da li je mozemo prijaviti za laznu prijavu, i da li se moze traziti da zena donese dokaze o uplati jer i ona mora placati isti iznos kao i mi. I nije mi jos jasno kako uopce ona moze prijaviti da se alimentacija ne placa, kada uopce nije primatelj iste. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijavljivati nekoga za lažno prijavljivanje kaznenog djela i tražiti u sklopu te prijave da on/a dostavlja dokaze o nečem drugom nije moguće niti bi imalo relevantnost.

Postoji mogućnost podnošenja kaznene prijave za lažno prijavljivanje kaznenog djela, no imajte na umu kako se navedeno djelo može počiniti isključivo izravnom namjerom, stoga i DORH ne ide olako u optuženja za navedeno djelo.

Ukoliko roditelj nije lišen prava na roditeljsku skrb, može i mora voditi računa o djetetovoj dobrobiti i zaštiti njegovih prava. Drugi je par cipela što to pojedini roditelji koriste da bi pod maskom navedenog zapravo napakostili drugom roditelju (a svom bivšem partneru).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija