Jump to content

Odvodnja otpadnih voda


islu27

Preporučene objave

Pozz...

 

Zanima me da li netko zna, kako na selu gdje nisu regulirane otpadne vode, nema javnog priključka kanalizacije, regulirati odvodnju. Naime, konkretno kod mene na dvoristu postoje tri betonske "grabe" koje se redovito prazne, a kod ostalih susjeda niti postoje odvodnje niti spremišta.. također su svi uredno kraj ceste pozatrpali odvode, tako da se sad meni iza na dvorištu skupljaju i oborinske i otpadne od susjeda....? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Probajte upitati u JLS jer bih vas i ja rado uputio na komunalnog redara, međutim zadnjim izmjenama Zakona o komunalnom gospodarstvu JLS su u postupku donošenja (ili su ih već donijele) novih Odluka o komunalnom redu kojima uređuju za što su nadležni te prema njima objašnjavaju da "komunlni redari nisu nadležni za sporove između vlasnika susjednih parcela (međe, zidovi, stabla, izlijevanje vode i sl.)".

Što god im značilo ovo boldano. Do sada smo korisnicima savjetovali da se obrate istima te su  postupali i donosili rješenja, no prema napisanome iznad navodno više nisu nadležni za oborinske i otpadne vode koje se ne odnose na javnu površinu.

Tako da bi vam eventualno preostala zaštita u vidu odredbi čl.110 Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, što u prijevodu znaći parnica.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija