Jump to content
marios83

OVR koji ne postoji na očevidniku - pomoć

Preporučene objave

Pozdrav, 

Ovako, imam nekoliko ovrha koje stoje već godinama, neke veće, neke manje. Ovaj mjesec krenuo sam plaćati sve da se potpuno "očistim" jer sam slučajno saznao da za jednu ovrhu imam zabilježbu na stan. Odmah sam otrčao do odvjetničkog ureda koji vodi postupak te dogovorom riješio da odmah platim 2/3 duga a do 15.05 ostatak. Tako sam i napravio te su potvrdili primitak uplate te je postupak bio zaustavljen. Isti dan, u Hanžekoviću sam prihvatio nagodbu na jednu manju ovrhu te uplatio isti dan. 

Prije 2 tjedna bio sam na FINI i tražio očevidnik gdje vidim sve brojeve ovrha. 

No međutim, danas mi je stiglo poštom da mi je pokušano uručiti sa općinskog građanskog suda pismo/predmet pod brojem OVR-XXXX/XX. No, taj broj ovrhe uopće nemam na očevidniku. I ono što me još više zanima, koja je razlika između OVR i OVRV? Jer na očevidniku nemam niti jedan postupak koji počinje sa OVR. 

Pošto sam siguran da nemam ništa drugo za šta bih mogao biti ovršen, o čemu bi se to moglo raditi? 

Još da napomenem, godinama sam bio nezaposlen i počeo sam raditi u 2. mjesecu ove godine i skidaju mi dio svaki mjesec sa plaće. Nekako se nadam da su to možda neka riješenja ili obavjesti o uplaćenim dugovima, ali izgorit ću do ponedjeljka dok ne saznam. 

Ako itko ima kakvo iskustvo ili može dati neki input, zahvaljujem se. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Vjerujem da je to oznaka nekog od prijašnjih predmeta koji je dobio novi sudski broj i novu oznaku, a povodom promjene predmeta i sredstva ovrhe zbog moguće dugotrajne nenaplativosti. Rješenja o obustavi postupka ili o dovršetku postupka također mogu biti, ali samo ako ste pod ovom oznakom imali nekakav sudski spis tj. nova oznaka i broj se ne donose za ovu vrstu rješenja.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

@Borbena7 Hvala na brzom odgovoru. Dakle, svi ovršni postupci koje imam na očevidniku su pokrenuti između 2011. i 2013 (u periodu života kojeg želim zaboraviti). Od tog perioda do današnjeg dana, doslovno nisam niti pretplatu za mobitel uzimao. Pošto sam uplatio ovaj mjesec više od polovice ukupnih dugova po očevidniku te kontaktirao SVE ovrhovoditelje u namjeri da platim potraživanja (svi su mi poslali stvarno stanje duga i IBAN za uplatu), zaista neznam što bi ovo moglo biti niti zašto bi mijenjali sudski broj i novu oznaku baš sada. U krajnju liniju, ne bi li se to vidjelo u očevidniku koji je vađen prije 2 tjedna? 

I ne, niti jedan od uplaćenih dugova nije imao ovu oznaku OVR niti taj broj ovrhe. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
Prije 5 minuta, marios83 je napisao:

Pošto sam uplatio ovaj mjesec više od polovice ukupnih dugova po očevidniku te kontaktirao SVE ovrhovoditelje u namjeri da platim potraživanja (svi su mi poslali stvarno stanje duga i IBAN za uplatu), zaista neznam što bi ovo moglo biti niti zašto bi mijenjali sudski broj i novu oznaku baš sada.

Može biti da je prijedlog za promjenu dostavljen prije, a da ga je sud baš sada uzeo u rad.

Prije 6 minuta, marios83 je napisao:

U krajnju liniju, ne bi li se to vidjelo u očevidniku koji je vađen prije 2 tjedna? 

Ne, osim ako je prijedlog za ovrhu na novčanim sredstvima na Fini.

Prije 28 minuta, marios83 je napisao:

slučajno saznao da za jednu ovrhu imam zabilježbu na stan.

Pogledajte stanje tereta na stanu, ima li što zabilježeno pod tim poslovnim brojem Ovr.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

@Borbena7 Apsolutno ste u pravu glede zadnjeg citata. Sada sam provjerio na katastru i broj koji sam danas dobio poštom je naveden kao poslovni broj istog ovrhovoditelja, premda na očevidniku piše drugi broj. No pošto sam već bio uplatio više 2/3 duga te imam potvrdu odvjetničkog ureda koji je postupio po uputi samog ovrhovoditelja (croatia osiguranje), odnosno ostao je manji oznos koji mogu uplatiti i ovaj tjedan (prije zadanog roka), iskreno se nadam da je to možda samo potvrda obustave ovrhe nad nekretninom - u svakom slučaju, oprost ostatka duga sigurno nije! 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Onda nemate brige. To je očigledno prvo bila ovrha na novčanim sredstvima na Fini, a oni su potom tražili promjenu predmeta ovrhe i to na nekretnini, tako je nastao novi broj spisa pod kojim Vam sud vodi ovršni postupak na nekretnini. Bez obzira što ste trebali zaprimiti, nemate razloga za brigu jer dug dogovorno podmirujete i nijedan sud Vam neće ići u prodaju nekretnine sve dok je stanje ovakvo kako ste naveli. U svakom slučaju, kada sve podmirite, predmet smatrajte gotovim tek po pravomoćnosti rješenja o obustavi i po brisanju zabilježbe iz zemljišne knjige.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

@Borbena7 Ispričavam se što sam Vam naporan ali bili ste od neizmjerne pomoći. Evo, čisto da mi potvrdim, ovo su izvodi iz maila. Dijelovi su zamagljeni iz očitih razloga. Zaista mislite da noćas mogu mirnije spavati? :-)

Dugovanje.png

potvrda.png

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×