Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Damaiondie

Cije su tresnje?

Preporučene objave

U zajednickom dvoristu stambene zgrade posadila sam tresnje uz 100% suglasnost suvlasnika (kod nekih pismenu, kod nekih usmenu) i to u potpunosti o svom trosku. Moji posebni dijelovi zgrade iznose 20% od ukupne povrsine stanova i pp, a te tresnje ne zauzimaju ni 1/5 "mog" dijela dvorista. U zgradi zivi drvosjeca. Hoda po kvartu i tamani tuda stabla, posebno mrzi sve sto stvara plodove. Ima nekog u Holdingu pa mu oni dolaze i sijeku stabla i u nasem i u tudim dvoristima, a sam se hvali kako je kupio opremu pa sad moze rezati i sam.

Da li su te tresnje moje vlasnistvo? Imam racun za njih, za stihacu i motiku, zemlju. Da li ih smijem iskopati i preseliti na drugu lokaciju (svoje drugo zemljiste nevezano za ovu zgradu)? Jos su male, ali plodovi su ogromni i hocu ih spasiti dok mogu.
Da li mi ih on smije posijeci? Vec najavljuje kako bi na tom mjestu radio parkiraliste. On mi je dozvolu za tresnje dao telefonski.

Poznat mi je cl. 104 ZOV-u.

Hvala Vam!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Bez obzira što ste ih vi kupili, drveće i sve uporabljive stvari koja zemlja rađa na svojoj površini dio su te nekretnine sve dok se od nje ne odvoje. Kako se radi o suvlasništvu, zato vam je i bila potrebana suglasnost za sadnju. Ista bi vam bila potrebna i za vađenje.

Drvosjeća može raditi parkiralište kada ishodi potrebnu papirologiju i dozvole.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×