Jump to content

Cije su tresnje?


Damaiondie

Preporučene objave

U zajednickom dvoristu stambene zgrade posadila sam tresnje uz 100% suglasnost suvlasnika (kod nekih pismenu, kod nekih usmenu) i to u potpunosti o svom trosku. Moji posebni dijelovi zgrade iznose 20% od ukupne povrsine stanova i pp, a te tresnje ne zauzimaju ni 1/5 "mog" dijela dvorista. U zgradi zivi drvosjeca. Hoda po kvartu i tamani tuda stabla, posebno mrzi sve sto stvara plodove. Ima nekog u Holdingu pa mu oni dolaze i sijeku stabla i u nasem i u tudim dvoristima, a sam se hvali kako je kupio opremu pa sad moze rezati i sam.

Da li su te tresnje moje vlasnistvo? Imam racun za njih, za stihacu i motiku, zemlju. Da li ih smijem iskopati i preseliti na drugu lokaciju (svoje drugo zemljiste nevezano za ovu zgradu)? Jos su male, ali plodovi su ogromni i hocu ih spasiti dok mogu.
Da li mi ih on smije posijeci? Vec najavljuje kako bi na tom mjestu radio parkiraliste. On mi je dozvolu za tresnje dao telefonski.

Poznat mi je cl. 104 ZOV-u.

Hvala Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira što ste ih vi kupili, drveće i sve uporabljive stvari koja zemlja rađa na svojoj površini dio su te nekretnine sve dok se od nje ne odvoje. Kako se radi o suvlasništvu, zato vam je i bila potrebana suglasnost za sadnju. Ista bi vam bila potrebna i za vađenje.

Drvosjeća može raditi parkiralište kada ishodi potrebnu papirologiju i dozvole.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija