Jump to content
Petdom

Izgradnja montažnog spremišta za bicikle i kante za smeće

Preporučene objave

Poštovani!
Imam upit vezan za izgradnju spremišta za bicikle i kante za smeće uz stambeni objekt u Zagrebu.
Naime, napravili bismo montažno spremište dimenzija 160x240x160 cm. Budući da sam od predstavnika stanara dobio informaciju da se na parceli "ne može legalno napraviti ovakvo spremište", molim Vas informaciju treba li kakva dodatna dozvola za ovaj tip spremišta ili ne? Konstruktor spremišta koje smo uzeli rekao je da ne treba, budući da je montažno i svakako se ako bude potrebe vrlo lako može izmjestiti, a isto mi je rekao i arhitekt pozivajući se na Pravilnik o jednostavnim građevinama NN 112/2017, 34/2018 i 36/19. Isto tako, susjed koji ima prozor iznad budućeg potencijalnog spremišta podržava da se isto napravi. Usmenu suglasnost smo dobili od svih suvlasnika (osim predstavnika stanara koji je iskazao skepsu u legalnu mogućnost gradnje spremišta), no zanima me treba li se suglasnost ishoditi pismeno i treba li biti 100% suvlasnika složno oko toga.
Mislim da je bitno napomenuti i to da zgrada ima više ulaza (zapravo se radi o nekadašnjoj obiteljskoj kući koja je etažirana te sad ima 5 stanova), tako da bi ovo spremište koristile tri obitelji s jednog ulaza, dok ove druge dvije obitelji nemaju potrebu za istim (jedna obitelj posjeduje samo garsonijeru, a druga je obitelj predstavnika stanara koji je vlasnik garaže, tako da nema potrebe za dodatnim spremištem).
Dakle, molim Vas i informaciju trebamo li poduzeti kakve dodatne pravne ili arhitektonske korake za ovakvo spremište ili ne?
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Gledajući striktno odredbe Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima na koje vjerovatno arhitekt misli, tu se govori da se bez građevinske dozvole i glavnog projekta može graditi spremište za smještaj tipskih kotejnera za komunalni otpad. Pa se nameće pitanje jesu li kante za komunalni otpad i bicikli tipski kontejneri, na što bih ja rekao da nisu.

Što se tiče suglasnosti, potrebna je pismena svih suvlasnika zgrade.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×