Jump to content

pravo na stan u otkupu nakon razvoda


isabel

Preporučene objave

Imam 40 godina. Udala sam se 1990.god. i od tada živim sa suprugom u stanu od 100 m2 koji je tada bio stan od bivše JNA.U prve dvije godine rodila sam dvoje djece. Vlasnik stanarskog prava je bila moja svekrva koja je 1995. potpisala ugovor o otkupu stanarskog prava na 24 godine. Živjeli smo u zajedničkom domaćinstvu i dijelili troškove otkupa stana i ostalih režija. 2000. god. je svekrva umrla i ostavila stan u nasljedstvo mom suprugu. Odnosi između mene i supruga su godinama vrlo loši. On je odsutan godinama i neevidentirani je alkoholičar. Teško je živjeti u takvoj obitelji. Tražila sam pomoć kod psihijatra nekoliko puta od 93.god. no ništa nisam postigla jer je tražio da dođe i suprug koji nije ni želio čuti o tome. Pokušala sam bezbroj puta razgovarati i počinjati ispočetka...no ne mogu više, nemam više snage. Osjećam se zlostavljanom, kao i djeca koja su ga ustvari jako željna.

Željela bih se rastati i zanima me da li imam ikakva prava na neki dio stana ili nekakav nužni smještaj ili bilo što da osiguram kakav takav krov nad glavom, sebi i djeci. Rate za stan i dalje otplaćujemo , a iznosi 530 kn. mjesečno. Još je preostalo 17 godina za otplatiti stan u cjelosti. On mi cijelo vrijeme prijeti da će me izbaciti na ulicu i da će mi uzeti djecu, ako budem tražila razvod. Ja radim, ali primanja mi ne bi pokrila kredit za stan. Što da radim?

:-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija