Jump to content

Predstavnik radnika u nadzornom odboru


anonimno

Preporučene objave

U gradu Karlovcu je potpisan temeljni kolektivni ugovor za tvrtke u vlasništvu grada u ožujku 2003. godine. U aneksu ugovora koji je potpisan početkom prosinca 2004. prema važećem Zakonu o radu potpisano je da predstavnik radnika mora biti u NO. Do današenjg dana nije učinjeno ništa na provedbi te odluke od strane poslodavca, koje su mi opcije? imam li pravo kao legalno izabrani predstavnik radnika u NO naknadu za protekle mjesece?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

Za predstavnika radnika u NO sam izabran od strane radničkog vijeća na skupu zaposlenika potkraj 11 mjeseca. Nakon izbora dostavljen je direktoru (upravi) zapisnik sa izborne sjednice i rješenje o izboru.Skupština drušva nema nikakve veze sa mojim izborom, barem prema infomacijama s kojima ja raspolažem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da bi ste trebali izvršiti pritisak na poslodavca na način da obavijestite inspekciju rada zbog počinjena prekršaja iz Zakona o radu. Naime, poslodavac pravna osoba koji ne omogući imenovanom predstavniku radnika članstvo u nadzornom odboru kaznit će se novčanom kaznom od 31.000,00 kn do 60.000,00 kn. Također, predviđena je novčana kazna od 4.000,00 kn do 6.000,00 kn za odgovornu osobu pravne osobe. Mislim da poslodavac ne omogućava predstavniku radnika članstvo u NO-u ako npr. ne poziva ga na sjednice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Svi smo ljudi od krvi i mesa! Ovaj put ipak griješiš jer smo odlučili na radničkom skupu da će svaki od zaposlenika (12) dobiti mjsečno naknadu po redu. radi se o tome da troje političara i tajnik NO već četiri godine bez puno razmišljanja beru naknadu, a mi to samo gledamo sa strane, pa ti razmisli koliki su oni trošak za firmu od 12 ljudi- godišnje nam "popapaju" puno kuna. zgodno zar ne?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma uopće nije važno soc.samoupravljanje, nego je važno da si fulao bit cijele priče.Tvrtka je u vlasništvu grada,a samim tim ne možemo govoriti o tržišnim principima jer ti je valjda jasno da takve komunalne tvrtke plaćaju svi građani i porezni obveznici, pa tako i zaposlenici naše tvrtke. Opaska da oni ne "popapaju" moje novce nego od firme samo mi je potvrda da si i ti u kategoriji te naše stručne političke i podobne kreme koja je u privatizacijskoj i pretvrobenoj priči izvrsno prošla. Ne daj Bože, da slučajno i radnici imaju ista prava i naknadu za rad u NO kao naši vrsni političari, ali Zakon o radu ipak tvrdi suprotno....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija