Jump to content

imovina


anonimno

Preporučene objave

  • 3 tjedna kasnije...

Zajednička imovina bračnih/izvanbračnih drugova je ona imovina koju su isti stekli RADOM za vrijeme trajanja bračne/izvanbračne zajednice. Imovina stečena univerzalnom sukcesijom - nasljeđivanjem, je isključiva imovina onoga bračnog druga koji je nasljednik. Ista je situacija i kod ugovora o darovanju. Jedino što Vi možete učiniti kako biste nakon muževljeve smrti naslijedili kuću je sačiniti s mužem ugovor o darovanju kojim će on na Vas prenijeti vlasništvo te kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Netocno. Vi naravno mozete naslijediti svu muzevljevu imovinu pod uvjetom da vec prije njegove smrti nije otudjena ili da je njome oporucno ili na koji drugi nacin prije smrti raspolagao. Dakle, ako je sve uobicajeno i nasljedjuje se po zakonu, imate pravo nasljediti i taj (sve ili u nekom dijelu) dio njegove imovine koji je dobio od oca.

 

Medjutim, ako se slucajno rastajete pa dijelite svoju bracnu stecevinu, tada nemate pravo na tu imovinu koju je dobio od oca (osim ako nesto niste ugovorili npr. bracnim ugovorom, ugovorom o darovanju....) jer darovana imovina ne spada u bracnu stecevinu (nije stecena zajednickim radom za vrijeme trajanja bracne zajednice ili potjece iz takve imovine) vec ostaje vlastita imovina vaseg bracnog druga i on s njom slobodno raspolaze.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija