Jump to content

kako do mirovine


jado

Preporučene objave

Moj kolega bi trebao u mirovinu 31.12.ove godine.Da pojasnim kolega je dragovoljac i bio je u to vrijeme kad se javio u zng stalno zaposlen (dakle ima nekih desetak godina staž u civilu).

Godine 91 stupa na dužnost zap. satnije da bi krajem iste godine postavljen bio za zap.bojne, duznost tu obavlja devet mjaseci da bi ga se poslije ukidanjem postrojbe postavilo za operativnog casnika isto na nivou ali sada druge bojne negdje na južnom bojištu.

Nakon četiri mjeseca seli se u policiju isto na zavidnom položaju dozapovjednik policijske postaje.Šta učiniti gdje su bolji uvjeti za mirovinu,u HV ili u policiji .S obzirom da na forumu vidim svakakvih mišljenja molio bih nekog da odgovori .Ako imaju vremenaMrljo i Esad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Eto, nisam ni Esad ni Mrljavac, ali dok oni ne dođu.....

 

Ne postoji to da možeš birati odakle ćeš u mirovinu, u mirovinu ideš otamo gdje si sad zaposlen (ili na bolovanju, ili šta već). Pretpostavljam da je kolega još uvijek u policiji, pa on onda odlazi u mirovinu iz policije. Jedino, obzirom na to da je dragovoljac i branitelj, ide u mirovinu po ZOPHBRD. Također, sve beneficije (otpremine, naknade i sl.) vuče iz policije. Po godinama ne bih rekao da je starosna mirovina, pa onda valjda ima nekakvu invalidnost pa planira ići u invalidsku mirovinu, ako je ostvario uvjete. E onda ide u mirovinu po ZOPHBRD, ali u kumuliranu invalidsku mirovinu gdje će mu vojni dio mirovinske osnovice biti prilično velik - obzirom na čin i dužnost, a koliko će mu iznositi vojni dio mirovine je nemoguće reći bez podataka o invalidnosti i omjera rat/mir koji će tek dobiti.....

 

Dakle, ne možeš ti birati odakle ćeš u mirovinu, to ne postoji.....

 

Ono što kolega može napraviti kako bi ubrzao proceduru je otići u mirovinsko i najaviti da želi ići u mirovinu pa da oni pokrenu potrebne predradnje kako se na njih ne bi gubilo vrijeme kasnije. I naravno, mora prikupiti sve moguće potvrde vezane uz vojsku, policiju, učešće u ratu, potvrde o beneficiranom radnom stažu, ukaze o činu i postavljenjima, kao i svu dokumentaciju za invalidnost, ukoliko postoji. Puno posla, pa neka krene što prije jer će mu se odlazak u mirovinu dobrano odužiti.... Sretno! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija