Jump to content

alkohol + nesreca + osiguranje = :(


anonimno

Preporučene objave

Ovako, u 10 mjesecu prosle godine sam imao sudar, i bio sam pijan kad sam vozio i naravno osiguranje mi to ne pokriva. Ja sam na autu imao 2 000 kuna stete u djelovima (bmw kockica) a covjek je vozio godinu dana stari kangoo. I sad osiguranje od mene trazi 25 000 kuna. Mislim da je vrijedno da napomenem da taj auto novi stoji manje od 100 000 kuna.Dakle oni mene traze 1/4 sveukupne vrijednosti automobila.

 

Nego jel mogu ja sad tu nesto ? Znam da mogu placat na obroke, al to me ne zanima. Prema mom misljenju nema sanse da sam mu toliku stetu napravio. Pa jebo ga, na mom autu samo lim dobio, nista od mehanike. Nemam vremena se navlacit po sudovima, i jos na kraju platim te troskove i stetu koja je nastala.

 

Prema onome sto sam mogao u pijanom stanju vidjet je to da mu otisao branik, hladnjak, nisam vidio ladnjak klime pa pretpostavljam da ga nema, i auto se mogao upalit, otisli smo s njim na benzinsku da napisemo police, i kad je vozio isao je do 80kmh, i volan mu se nije tresao. Prema mojem misljenju, nema ####ne sanse da je nesto ozbiljnije otislo. A za 25 000 kuna kupis brdo dijelova, a ne hladnjak i branik, poravnas haubu auta, polakiras, napravis špur i gotovo.

 

imam inace brdo bodova i tako to... i, sto mislite ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš bez problema dobiti od onoga tko potažuje te novce od tebe uvid u sve račune, odnosno na koje se popravke cifra odnosi. Inače, plastična igračka koja se rola po našim cestama i potječe od francuskog proizvođača automobila raspada se sama od sebe, a kamoli ako se netko nasloni na isti, a kamoli ukoliko ga netko udari. Pa onda ne mijenjaju dijelove već cijele sklopove, a to košta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci mogu ja anzvat covjeka i trazit ga da mi da kopiju racuna ? Jel ga to moram molit, i on moze odbit, ili imam pravo na to ?

 

A stos e tice osiguranja ? Jel ima tko iskustva, nekako da se smanji svota, jel se mi isplati uzet odvjetnik, i ako i je tolko to sve stajalo, da se smanji ta svota nekako na duplo il nesto takvo ? Kome da se javim za to, a da ne platim neznam kolko love. Il bolje da samo platim to ?

 

i da ne otvaram posebnu temu, navodno kad te policija zaustavi ne moras potpisat ona dva papira, znate kad vam daju kaznu i odmah sudske troskove, cuo sam da se moze odbit potpisat i da onda ide na sud i kad dodje tamo da se moze kazat da se ne sjecas da si vozio auto i da oni onda ne mogu dokazat to, jel to istina ?

 

p.s. potpuno se slazem da su to plasticne kante, u peticu (E39) me lupio isti takav pred dvije godine i meni skinuo malo laka sa plasticnog branika a sebi je ovinuo pola blatobrana :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svi vi koji vozite pijani nemojte nas zamarat pitanjima tipa izbjegavanja plaćanja odštete. Naravno da to morate platit, a vi ste dobro prošli sa ovako malim regresom. Želim naglasiti da se regresno potraživanje odnosi na odštetu za vozilo i odštetu za tjelesne ozljede. Zbog toga ne mora značit da se ovaj iznos odnosi samo na vozilo već tu može biti i isplata na ime tjelesnih ozljeda. Ubuduće ako piješ ne vozi!!!!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

a cek malo, a sto da vas onda pitamo, kako da im platimo jos vise ?

pa sto ako sam pio i napravio sudar, nisam jedini, i meni napravio sudar, i nije mi imao cime platit jer nije imao nista, em je bio bez vozacke i nikome nista. i cemu sluzi osiguranje ? pa cemu da im placam tolku lovu ako nista ne pokrivaju ?

 

kako mislis malu svotu ? kolko bi to cuge bilo, da ti izracunam ?

btw. danas sam na cesti - pazite seeeee !!!! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Legalis je otvoren za sva pitanja pa i ovo vaše. Nažalost, naši odgovori neće uvijek sve zadovoljiti, kao što je to sada slučaj s vama.

A što se tiče osiguranja, u uvjetima koje dobijete kad osigurate vozilo decidirano piše što je osiguranjem pokriveno i nije istina da ništa ne pokrivaju. U vašem slučaju morate platiti za svoju grešku što ste vozili pijani. Osobno bih bila još stroža prema onima koji pijani sjedaju za volan jer su to potencijalni ubojice nas savjesnih koji ne pijemo kad vozimo.

I odakle vam pravo da vašom bahatošću ugrožavate bilo čiji život?! :-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija