Jump to content

Stan prodaja-kupovina


Mig-21

Preporučene objave

Zakon o pravima HB iz DR i članova njihovih obitelji propisuje da je stan odnosno kuća stečena na način propisan u stavku 2. ovoga članka (odnosi se na način stambenog zbrinjavanja) u osobnom vlasništvu nositelja prava, osim u slučaju ako su pravo stekli članovi obitelji smrtno stradaloga hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata jer su u tom slučaju stečene nekretnine suvlasništvo članova obitelji i ne mogu se otuđiti dok su članovi obitelji malodobni.

Dakle, ako ste stan stekli kao članovi obitelji smrtno stradalog HB iz DR (pretpostavljam, jer niste naveli sve podatke - ispravite me ako griješim) pa je sada isti u suvlasništvu vas i vašeg malodobnog djeteta, ne možete ga otuđiti (prodati) dok je dijete malodobno.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav,

 

Da li ga mogu zamijeniti za isti ili veci u drugom gradu, jer nam je to namjera, s time da bi dijete bilo suvlasnik tog novog stana jer isiti i kupujemo zbog njega, a potrebno je prije prodati stari stan da bi imali dovoljno kapitala za kupovinu drugog (ne prodati i kupiti nesto drugo) ,i koja je procedura u tom slucaju?

Pretpostavljam da zamjena stana u jednom gradu za stan u drugom bas i nije moguća.

 

Zahvaljujem unaprijed,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pazite, ja sam samo naveo prodaju jer ste je Vi spomenuli u pitanju, a vidjeli ste da se u Zakonu koristi fraza "ne mogu se otuđiti dok su članovi obitelji malodobni". Mislim da je i zamjena uključena u pojam "otuđenja" jer je svrha navedene odredbe (o zabrani otuđenja stana dok je djete maloljetno) zašitita prava maloljetnog djeteta.

Vi ćete naravno reći da je stjecanje novog stana (većeg, boljeg, itd.) u interesu Vašeg djeteta i ja u to uopće ne sumnjam. Zato, iako navedena odredba ne ostavlja puno mjesta za različita tumačenja, bilo bi dobro da se sa istim pitanjem obratite nadležnom Ministarstvu - kontakt telefone možete naći na adresi www.mobms.hr

Moguće je da Ministarstvo šire tumači navedenu odredbu pa nam javite da znamo.

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija