Jump to content

Smanjenje plaće - prigovor?


anonimno

Preporučene objave

Bok,

U razgovoru sa poslodavcem usmeno sam obaviješten da od 1.6.2005 plaća mi se smanjuje za 1.500,00 HRK brutto. Poslodavac je potpisao aneks ugovora o radu o čemu me danas 8.6.2005 HR odjel

obavijestio. Još nisam dobio nikakav dokument. Ne slažem se sa smanjenjem plaće. Trebam li napisati prigovor i ovjeriti ga kod bilježnika? Što još pametno mogu napraviti? Hvala ako možete pomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1.Aneks ugovora o radu stupa na snagu i obvezuje kada ga potpišu obje strane – i poslodavac i radnik. Iz ovog što ste napisali proizlazi da je poslodavac potpisao aneks, a vi niste. Ako se ne slažete sa smanjenjem plaće nemojte potpisivati aneks. Što će vam prigovor? Jednostavno odbite potpisati aneks jer ako ga potpišete pristajete na smanjenje plaće.

2.Kažete da bi bruto plaća trebala iznositi 1.500,00 kn bruto. Koliko mi je poznato od 01.01.2005.g. najniža brutto plaća je 2.080,75 kuna, ali samo za one djelatnike kojima kolektivni ugovor ne određuje viši iznos. (o tome više vidjeti na forumu – Minimalna plaća).

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija