Jump to content

skraćeno radno vrijeme/dijete sa ADHD


liza

Preporučene objave

Mom sinu je dijagnosticiran poremećaj koji se prema Dijagnostičkom i statističkom priručniku za mentalne poremećaje (American Psychiatric association 1994) naziva Deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj-ADHD. Kako ima velike probleme sa koncentracijom ne može sam učiti, pa sve moram raditi s njim - učiti, pisati, čitati lektiru, a sve s prekidima za odmor od desetak minuta, nekad i više. Radim do 4, dok dođem doma već je 5, a nakon toga nekoliko sati provodim s njim u učenju, dakle, cijeli dan ode. Osim njega, imam još troje djece kojima također trebam pružiti roditeljsku pažnju, a kućanske poslove da i ne spominjem. Postoji li mogućnosti da se u postupku pred Centrom za socijalni rad ostvari pravo na rad sa polovicom radnog vremena? Njemu je muka kad treba u školu, već ima manjak samopouzdanja i samopoštovanja jer je svugdje zbog hiperaktivnosti i impulzivnosti dežurni krivac i negativac, a sve zbog okolnosti koje sam ne može promijeniti, već su rezultat neurološke disfunkcije mozga. Potrebna zaista posebna pažnja. Unaprijed zahvaljujem na mišljenju i savjetu. Pozdrav svima

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

zasto samohrane majke nemaju tu "privilegiju" raditi samo pola radnog vremena?

od kad smo se preselile, ja trazim posao koji bih radila, par sati dnevno, a da je placa fiksna. ne trazim bogznasto. tek toliko dok je ona u vrticu, da ja nesto radim, da popodne budem s njom, a da mi vikendi budu slobodni jer ju tada nema tko cuvati....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Trebalo bi poraditi na tome. Uopće, ne bih imala ništa protiv da sve majke imaju pravo raditi četiri sata ako žele. Ipak, nitko ne može zamijeniti ulogu majke u kući. Vidim kolika je razlika kad sam na odmoru i mogu dočekati djecu iz škole, ispratiti ih, porazgovarati s njima. Topli dom, to je nešto što izumire. A onda se čudimo što mlade odgaja ulica i odrastaju u društvene probleme. E samo kad bi se imalo sluha za to na pravim mjestima negdje gore u vrhu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 5 godina kasnije...

Molim ako mi netko može pomoći na koji način i gdje zatražiti 4-satno radno vrijeme?Naime sinu(12g)mi je dijagnosticiran ADHD u 2raz OŠ,ali tek nedavno sam saznala za tu opciju(4h radno vr.)

Na "novom"poslu radim nešto više od godine dana smijene svakakve ,i do 4hujutro,međusmjene,itd,tako da ga jedva viđam,a zaboravih napomenuti samohrana sam majka.Roditelji koji imaju takvo"živahno"dijete razumjet će me u potpunosti.Bojim se jedino da će zbog njegovih(već VELIKIH 12-skoro 13g)me odbiti,a kraj je godine i već sam na potpunom rubu!

POMAGAJTE,MOLIM VAS!!

Hvala svima unaprijed i na "najmanjoj"pomoći!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija