Jump to content

Porezni prekršaj - neopravdano korištenje olakšice na dijete


moses

Preporučene objave

Moja majka koristila me kao poreznu olakšicu na svojoj PK kartici. Nakon završenog studija me odjavila (tako tvrdi, iako nisam sigurna), a ja sam ubrzo potom registrirala obrt u sustavu poreza na dohodak koji plaćam po godišnjoj prijavi.

Prve godine nije bilo poreza, jer je dohodak bio minimalan.

Prošle godine prema vlastitom obračunu iz godišnje prijave trebala bih platiti oko 2.ooo kn poreza na dohodak. Međutim do dana današnjeg nikakvo rješenje mi nije došlo.

Kad sam se otišla informirati u PU da vidim što je s mojim porezom, referent mi kaže da je majka čitavo vrijeme bila u poreznom prekšaju jer me i dalje koristila kao poreznu olakšicu, da će nju kazniti a meni poslati rješenje. Prošlo je nekoliko mjeseci, niti je njoj stigla kazna niti meni rješenje.

Ona tvrdi da me na vrijeme odjavila.

 

Zašto su naša dva slučaja povezana? Kako to da mene ne mogu oporezovati bez obzira na majku i njen prekšaj? :-?

 

Voljela bih platiti porez, a ne daju mi :misli::-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vama porezna uprava mora poslati tzv.Privremeno porezno rješenje o utvrđenom porezu na dohodak za 2007. , bez obzira što je Vaša majka učinila prekršaj ne odjavivši Vas sa svoje porezne kartice.Vi ste ostvarili dohodak iz obrta, na svoj JMBG, znači morali su Vam utvrditi poreznu obvezu.Svakako se informirajte u svojoj poreznoj upravi da li je Rješenje izdano ili još nije-ali morate ga dobiti.

 

Što se Vaše majke tiče ona Vas ne smije koristiti kao uzdržavanog člana na svojoj PK, a da ćete Vi plaćati kaznu zbog njenog prekršaja je čista glupost.Pa ona je ta koja mora zatražiti promjenu na svojoj PK.Ne možete se Vi, na vlastiti zahtjev skinuti sa njezine porezne kartice.Zahtjeve za promjenama po PK vrši njezin vlasnik.Ako niste sigurni da li ste i do kada bili na njenoj kartici,otiđite u poreznu upravu,na šalter ili kod referenta koji radi otvaranje poreznih kartica, dajte svoj JMBG ili majčin, i reći će Vam da li ste i do kada bili prijavljeni na njenoj PK.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija