Jump to content

american express buisiness hitno


terinjo

Preporučene objave

Poštovani,

 

bio sam zaposlen u d.O.o. i kao njihov zaposlenik dobio amex buisines te sa njim kupovao robu za potreb firme te istu koristio za službena putovanja. Sve troškove je podmirivala firma. U međuvremenu d.O.o. je završio u stečaju, ali nije podmirio troškove nastale 3 mj. prije blokade računa. sada amex tereti mene privatno, pošto se ne može od firme naplatiti.Ugovor sa amex-om je potpisao direktor, a moje ime ja jedino na pristupnici na kojoj ne piše da sam ja dužan podmiriti nastale obveze.Pošto sam nakon gubitka posla i potraživanja 5 mj. plaća od iste firme nisam u mogućnosti platiti odvjetnika koji bi napisao žalbu, pa Vas molim da mi pomognete u tom dijelu.Molim hitno.

 

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Cijenjeni,

 

Ja imam takvu karticu i moram Vam nažalost reći da na novoj pristupnici stoji sljedeće:

 

"Naručitelj i korisnici za koje se traži izdavanje Business Card prihvaćaju solidarnu odgovornost kao jamci/placi za sve utroške nastale korištenjem American Express Business Card."

 

Inače Vam moram reći i da od poslodavca sada Amex traži dvije zadužnice u vrijednosti i do 1 milijun kuna za naplatu potraživanja u slučaju neplaćanja. Naravno, ako je društvo u stečaju ili nelikvidno, onda pokušava od korisnika naplatiti dug. Na to nažalost imaju pravo ako su odredili takve uvjete i vi ste to potpisali.

 

Niste naveli kada je izdana ta kartica i pod kojim uvjetima. Ove postrožene mjere uvedene su prije nešto godina (ne znam točno kada), tako da u slučaju da gore navedena izjava ne postoji na pristupnici ili u ugovoru koji dobijete s izdavanjem kartice (list koji šalju s karticom), mislim da Amex nema pravo potraživati od Vas da platite potraživanja.

 

Molim napišite još malo više o problemu da vam mogu konkretno pomoći. U svakom slučaju pokušajte nazvati Amex i s njima se dogovoriti o eventualnoj otplati ako imate takvu obvezu. To je nekakav put k rješenju.

 

Moje je mišljenje da poslodavac o takvim stvarima treba upozoriti radnika prije uručivanja/izdavanja takve kartice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dozvolite da dam svoje misljenje sasvim suprotno od gore iznesenog.

 

Nikako ne nazivati American telefonom i dogovarati bilo sto.

Komunicirati samo pismeno.

Oni pokusavaju. A vi se ne dajte.

Oni imaju dug. Pokusaju s ovrhom. Vi se zalite. Odbijate to sto oni predlazu. Niste se slozili i idete na sud.

Vi se samo potrudite da uredno pismeno odbijete njihov pokusaj naplate. A oni nek' pokrecu spor pred sudom.

 

Pa cete sudu obrazloziti da niste bili upoznati s takvom klauzulom. Sudu cete podastrijeti dokaze o svojoj neinformiranosti a American neka sudu dokazuje osnovu po kojoj ste duzni platiti.

 

Pronadjite ugovor koji ste dobili s karticom i provjerite koje su vase obveze koje iz njega proizlaze.

 

Ako dobro citam vi ste iz d.O.o. izasli prije nego su oni dospjeli u blokadu (?). Ako i niste, u vasem pismu izrazite cudjenje njihovom potrazivanju od vas za nesto o cemo ne postoji ugovorna obveza s kojom ste vi upoznati, a uostalom da se ne mozete baviti istrazivanjem sto je tocno vas bivsi poslodavac s njima dogoovrio jer da imate zurnijih obveza kao sto je istjeravanje 5-mjesecne place koju od d.O.o.-a niste dobili, i trazenja novog posla (da shvate da niste netko od koga ce se lako naplatiit), te da zaista ne namjeravate dati ikakav odgovor ui smislu davanja i jedne kune. Napomenite da stoga namjeravate svoje interese braniti pred sudom. Tako cete izbjeci da vas bespotrebno uznemiravaju u pokusaju naplate. A to ih takodjer mozete civilizirano zamoliti.

 

btw. Koja suluda izmisljotina!!!Kako su se samo dobro sjetili... a ne mogu vjerovati da to poduzeca prihvacaju... i jos k tome da nitko ne reagira...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da me krivo ne shvatite...

 

Ja nisam ovdje da utvrđujem je li kolega treba platiti potraživanja ili ne, niti meni takva odredba Amexa nije jasna i smislena. Svakako se treba obratiti odvjetniku ili pravniku da on utvrdi što je u skladu sa zakonom ili ne.

 

Kartičari se očito pokušavaju osigurati od neplaćanja, a vjerujte mi da su ona porasla u zadnjih 5 godina i to drastično. Vjerojatno su zato uvedene tako oštre i pretjerane mjere.

 

Ja bih osobno također pobijala takvo potraživanje da nisam kriva i išla na sud, samo sam htjela istaknuti što stoji u njihovim odredbama. Prije potpisivanja i uzimanja kartice svakako pročitajte koji su uvjeti! To je kao i kod potpisivanja bilo kakvog ugovora, ako se ne slažete, ne potpisujte. To sam naučila iz iskustva.

 

 

Puno sreće u rješavanju problema.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija