Jump to content

FINA blokada - Apsurd


Rifkin

Preporučene objave

Pozdrav svima.

 

Da odmah razjasnim stvari, digao sam kod jedne kreditne unije 15 ooo kn na dvije godine, sve je bilo u redu, ali u ugovorima, potvrdama niti bilo gdje nije pisala kamatna stopa. Nakon prve rate, uvidio sam da ce me zajam izaci 30,000kn nakon 2 godine, što kao laik smatram da je kamatarenje i ilegalna kamata. Sve dokumente i papire sam proslijedio MUP-u, DORH-u i USKOK-u. Oni su uzeli izjavu i to je to, to je bilo u 10mj 2010. Od tada nit rijeći niti glasa. Međutim iako sam plaćao uredno toj uniji rate kredita i na vrijeme, stavili su mi ovrhu od 30,000kn na tekuci racun. A iako sam platio 2 tada rate to nisu racunali. I dobro dalje nisam placao jer sam odmah nakon toga dobio otkaz. Zaposlio se u novoj tvrtci, otvorio racun u drugoj banci i uredno dobivao placu, medjutim sada odjedanput su mi poslali admnistrativnu zabranu na novog poslodavca, i tu skidaju rate, iako ovrha stoji u staroj banci, gdje ne mogu do sredstava jer je racun blokiran.

Danas mi sjedne nova placa na drugi tekuci racun i ZABA, mi zatvori taj racun jer (ni u ovi u FINI nisu znali zašto, neka razlika od 200eura, a na računu preko 8000kn), a ZABA niti je poslala obavijest niti bilo što. I sada ne mogu do sredstava u novoj banci jer zbog tih 200eura, ne mogu do sredstava u staroj banci jer stoji ilegalna ovrha. Što da radim, ljudi ostajem bez kune u đepu i slobodno danas-sutra mogu na ulicu, ovo je neviđeno.

 

Molim Vas za kontakt bilo kakvog pravnog, financijskog savjetovanja, kontakt mail mup-a, dorh-a, udruge za prava građana bilo što.

 

U očaju sam.

 

Puno Vam hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hmm..

 

prvo... trebali ste dobiti rješenje o ovrsi (prvotno), mislim da je ovršni prijedlog preko javnog bilježnika, a na koje rješenje ste trebali uložiti prigoovor na način da ste platili one dvije rate. Tada biste ušli u parnični postupak i dokazali uplatu te dvije rate.

 

Na temelju ovoga što mi pričate, da je račun blokiran a na njemu ima novaca, te isti ne skidaju novac... vjerojatno se radi o privremenoj pljenidbi.. dakle, samo pljenidbi ne i prenosu sredstava.. Rješenje o privr.pljenidbi niste dobili jer je ono tajno. Sada će te dobit rješenje o ovrsi s kojim će ići skinuti - prenesti sredstva..

 

Nakon novog ovršn.zakona od 1.1. 11. gdje se ide preko OIB-a, izgubio se smisao privre.pljenidbe.. S obzirom na vremena kako navodite, mislim da je ovo gore kako sam rekao.

 

Nadalje,da, vjerovnik može imati paralelno oblike naplate.. te ukoliko bude pretplata što se zna dogoditi - da vam uzmu i više.. tada će vam razliku vratiti.. možete ih za pretplatu i tužiti.. uglavnom.. ako su to sve pokrenuli prije isteka dvije godine koliko je bio predviđeni rok za otplatu kredita... morali su vam otkazati ugovor o kreditu te tada dospijva cijeli iznos iz kredita na naplatu.. uf... al sam se raspisao.. no dobro... osim ovog foruma, da li ste bili kod odjvetnika... jel znate onu narodnu... gdje ide š kada te boli zub?

 

Nadalje, to što si ostao bez posla, njih ne zanima... uostalom zašto bi.. da li su oni tebi dali pare?? što se tiče kamata... hajde malo bolje pročitaj ugovor??

 

pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija