Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Sign in to follow this  
bing01

evidencija prijeđenih kilometara

Preporučene objave

Da. Obrtnik je obvezan dokazati evidencijom o prijeđenim kilometrima da se ukupan broj prijeđenih kilometara odnosi isključivo na korištenje vozila u poslovne, službene, svrhe.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

vozilo je staro 16 godina, unešeno lani u dugotrajnu imovinu. putujem kao vlasnik obrta ( stalno zaposlen u drugoj firmi) na posao 100 km dnevno. da li imam pravo na 70/30 % u svrhu putovanja na posao u drugi grad i nazad, odnosno kako najisplativije pravdati stvarni trošak puta na posao?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

pored vođenja evidencije o prijeđenim kilometrima dužni ste 30% izdataka povezanih s automobilom ne priznati. Da automobil nije unesen u imovinu obrta, mogli ste pravdati 2 kn/km temeljem obračuna vožnje u mjestu sjedišta obrta ili putnog naloga izvan mjesta. Ova naknada pokriva trošak goriva, održavanja i amortizacije automobila.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad

Sign in to follow this  ×