Jump to content

sudski spor oko neplaćanja alimentacije


sony_37

Preporučene objave

pozdrav, imam ogroman problem. Rastavljen sam i otac dvije kćeri i nakon rastave je sve ok funkcioniralo, u to vrijeme sam na razne načine (gotovinski, u stvarima, na razne načine) ali uglavnom dogovorno otplaćivao alimentaciju. Ali nakon određenog vremena sam tužen za neplaćanje. U sudskom postupku sam izgubio jer mi se ništa od (tada dogovornog) nije priznalo, a i uplate koje su bile na tekući, su prema riječima tužiteljice (bivše žene) bile u "neku drugu svrhu". Naravno, ja bez odvjetnika, ona s odvjetnikom, moja riječ protiv njene, nula bodova. Određen mi je povelik iznos kao dugovanje. I po toj presudi sam postupio odgovorno, dogovorno, u različitim iznosima, i nejednakim vremenskim intervalima sam (uz redovite iznose uzdržavanja) malo po malo vraćao svoj "dug". Cijeli postupak je trajao nekoliko godina.

No u 6-om mjesecu prošle godine mi dolazi zatvorska kazna za nepdmireno dugovanje. Usmeno obavještavam bivšu da imam uplatnice kojima sam pokrio dugovanje, njene riječi su bile "ne brini, sve ok", kao povući će nekakve korake. No nakon par mjeseci dolazi mi presuda da se upućujem na izdržavanje zatvorske kazne.... skužio sam da u međuvremenu nije ništa napravila da obavijesti institucije da je dug podmiren. Sad sam na "čekanju" zatvora, imao sam 3 dana podnijeti zamolbu za odgodu i žalbu (na županijski sud), ali oni nisu nadležni nego sud koji je donio presudu. U međuvremenu sam zahtjev poslao i na taj sud i u ODO. U ODO-u mi kažu da nemugu više ništa napraviti... sad mi preostaje samo čekati odluku suda koji je i donio zatvorsku kaznu....

 

Ima li uopće nekakve šanse da izbjegnem zatvor, s obzirom da sam svim nstitucijama poslao uplate kojima sam riješio dugovanje??? Trebam li još nešto napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.
  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija