Jump to content

kako tuziti poslodavca????molim vas pomozite


anonimno

Preporučene objave

Molim vas za ogromnu pomoc

Naime, ne znam nista u vezi s tim tuzbama nikad nisam imao takvih iskustava.

Ako je meni poslodavac obecao posao, tako sto mi je pismeno dokazao da sam primljen i da cu biti obavjesten o datumu potpisivanja radnog ugovora, a potom to isto nije ucinio, nego uposlio sasvim drugu osobu??!!!

Kako i na koji nacin je to mogce, molim dobre ljude za dobar savjet

veliko vam hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda nije fer da i sam kao poslodavac tužakam druge poslodavce, ali Vam ipak možda mogu pomoći. Doduše, ipak tu ima malo premalo detalja, pa zato, ako želite, razmislite i odgovorite :

 

- rekli ste da Vam je poslodavac obećao posao; napisali ste da Vam je napisao da ste primljeni te da ćete dobiti obavijest o datumu potpisivanja Ugovora o radu; pitanje glasi : da li na toj obavijesti postoji njegov potpis, žig, drugim riječima, da li je to običan tekst ili uistinu dokument ? Naime, postoji odredba u Zakonu o obveznim odnosima koje regulira taj dio područja te biste ga po tom temelju mogli tužiti

 

- rekli ste da Vam je "poslodavac" ... gledajte, tako dugo dok niste sa njim potpisali Ugovor o radu, dotle on nije Vaš poslodavac. Ne možete ga tužiti temeljem Zakona o radu jer niste postali njegov djelatnik, ali Zakon o obveznim odnosima ima jedan članak, koji laički prepričano, kaže, da ako netko nešto nekome javno obeća (a ne ispuni) ... dakle, stvar je u dokumentu kojeg ste dobili u kojem Vas obavještava da ste primljeni. Ako nema žiga, potpisa, ako dokument nije vjerodostojan, onda ćete ipak morati pričekati odgovor nekog stručnijeg.

 

A dotle, lijepi pozdrav, B.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija