Jump to content

Dopunsko-zastara


yamaha2

Preporučene objave

Suprugu su stigli papiri od HZZO-a s naslovom "Naplata premije za dop.zdr.osig. po polici br..." u kojoj piše da ga obaviještavaju da na ime te premije ima nepodmireni dug (posebno specificirano glavnica, kamate i posebno troškovi ovrhe 111.60kn) . Traže da se iznos što hitnije podmiri ili ce biti "prisiljeni ići putem nadležnog suda". U prilogu je analitička kartica, polica je vrijedila 16.8.2002.-15.8.2003. i sam dug bez kamata je navodno 480kn (dakle, 6 rata). Na posljednjoj stranici piše da je datum urudžbiranja ovršnog prijedloga na sudu 28.03.2006. Dokaze ikakve, naravno, ne posjedujem jer je to bilo davno, davno, ne mogu tvrditi je li i kad dolazila kakva obavijest od suda ili HZZO-a u međuvremenu, suprug je redovno zaposlen i to već preko 15 godina kod istog poslodavca. Čini mi se da love u mutnom i da je nastupila zastara te Vas molim da mi pojasnite što točno da napišem i na što da se pozovem.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

-Već sam bila napisala, ali mi je iz nekog razloga odrezan dio poruke (pisala preko moba pa možda zato). Dakle, nigdje se ne pozivaju na neki broj spora ili ovrhe jedino na posljednjoj stranici piše kao što sam navela (datum urudžbiranja ovršnog prijedloga na sudu 28.3.2006) te se dio duga od 110,60 kn odnosi na troškove ovrhe?!?!? Suprug će zvati u pon pa pokušati saznati više. Uglavnom, ako ovrha nije pokrenuta onda je dug već odavno zastario, a ukoliko je pokrenuta s navedenim datumom, onda bi opet trebalo biti u zastari jer je proslo deset godina. Griješim li ili? Na što da se pozovem u prigovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprug nije ništa saznao preko telefona,tj. gospođa zadužena za predmet navodi da predmet nema pred sobom i neka dođe u Jukićevu pa će mu dati otplatu na rate?!? Suprug zbog posla ovaj tjedan neće stići osobno otići te upravo pišem prigovor. Molim pomoć oko toga na koji članak da se pozovem te kako da sročim dokument.

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija