Jump to content

Pad s 0.6g marihuane


Glavax

Preporučene objave

Poštovani. Policija je pretresla 3 prijatelja i mene u automobilu te su nam pronašli o.6 grama marihuane ukupno sa pvc vrecicom rekli su da priznamo cije je ili da cemo svi u pkstaju. Kako su prijatelji na brodu ja sam uzeo na sebe (iako nije bilo moje) policajci su rekli da mi nece biti nista za tu kolicinu ali da prijavu mkraju pisati. Nikad nisan bio kaznjavam na niti jedan nacin. U postaji su mi rekli da je to nista ali da cu robit poziv na sud i kada dodem na sud da kazem da nikad nisam kaznjavam niti sam ista imao s tim niti konzumirao jer vide na meni da sam normalan te da su sigurni 100% da necu dobiti nikakvu novcanu kaznu. Sada me zanima koliko ima istine u tome? I kada bi trebala doci kuverta doma i dali ce u njoj pisati da se radio o marihuani ili ce pisati samo prekrsaj po zakonu tom i tom? Sorry na velikom tekstu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na koverti će pisati o kojem sudu se radi, ali neće pisati i o čemu, a na samom pozivu će pisati i o čemu se radi. Dodatno, u koverti će biti i tvoj primjerak optužnog prijedloga iz kojeg je sve vidljivo, pa ako ju netko otvori, sve će mu biti jasno. Može doći za mjesec dana, ali i za godinu, ovisno o gužvi na sudu. Obično bude unutar 1 do 6 mjeseci.

 

Propisana kazna je 5000 kuna, ali sud obično (priznanje, kajanje, olakotne okolnosti) smanji na 1500-2000 kuna. S obzirom da nisi nikad kažnjavan, a radi se o maloj količini, moguće je da dobiješ samo liječenje i testiranje, bez novčane kazne, ali to ovisi o sudu. A ako i bude novčana, valjda će prijatelji nešto pripomoći, s obzirom da si preuzeo?

 

Kakve papire si sve dobio od policije?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Okej hvala puno.

 

Prijatelji su rekli ako bude novčana da će je oni platiti samo da to uzmem jer nitko od njih ne smije dobit prekršaj jer im plove matrikule.

 

Od policije sam dobio obavijest da je osoba ta i ta počinila prekršaj taj i taj, te potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

 

Hvala vam puno te se izvinjavam na pravopisu. Sve mi je ovo nekako cudno i novo pa sam samo brzinski pisao da saznam kakav je proces.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako će te legitimirati, policajci će vidjeti da si imao taj slučaj, pa će te češće izdvajati i pregledavati.

 

Što se tiče potvrde o nekažnjavanju za posao, školovanje i sl., ona ti je čista jer je ovo prekršaj, a problem bi bio jedino za poslove za koje je potrebna sigurnosna provjera (npr. policiju).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija