Jump to content

Skrbnistvo nakon smrti jedinog roditelja


Dalsy

Preporučene objave

Postovani, zeljela bih naci legalan nacin da u slucaju svoje smrti moje dijete pripadne mojoj sestri. Otac djeteta nije upisan u rodni list,ne vidja dijete niti ista pridonosi uzdrzavanju. Zeljela bih se osigurati da on nema pravo traziti skrbnistvo nad djetetom u slucaju da se meni sto desi te bi zeljela da djete pripadne na skrb mojoj sestri.sto i ksko poduzeti da seto tako i napravi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac djeteta nije upisan u rodni list,ne vidja dijete niti ista pridonosi uzdrzavanju. Zeljela bih se osigurati da on nema pravo traziti skrbnistvo nad djetetom

 

Koliko je dijete staro?

Je li vaša sestra bliska djetetu, sudjeluje u odgoju... pretpostavljam da imate neku tešku i neizlijećivu bolest kad postavljate ovakvo pitanje?

 

Zanimljivo, Obiteljski zakon je u ovakvom slučaju zapravo dosta nedorečen.

Zakon definira da otac očinstvo može osporavati , ili tražiti utvrđenje očinstva, u roku 6 mjeseci od saznanja, a najkasnije do 7. godine života djeteta.

 

Ali u slučaju da očinstvo nije opisano, nema druge definicije osim da se može osporavati u roku godine dana od upisa očinstva. To bi se moglo svakako tumačiti, ali izvjesno je da bi vrijedila isa ograničenja za utvrđivanje kao i za pobijanje očinstva drugoga.

 

 

Imate li uopće razloga vjerovati da bi takva osoba koja nimalo ne mari za dijete sada najednom bila zainteresirana?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dijete je tri godine. Sestra mi sudjeluje u odgoju, maleni ju obozava, i ona njega. A vjerujemda bi "otac" to pokrenuo cisto da napakosti meni i mojima. A ne brine ni o djetetu koje je s njim (sa drugom zenom).

 

Imate li kakav dokaz da otac znade za svoje dijete?

To bi bilo dosta važno u eventualnom postupku.

 

Moj savjet bi bio da zasad ništa ne pokrećete.

Ako imate tešku bolest, posvetite se liječenju. Ne treba vam sada dodatni stres oko nekog spora. Želim vam uspješno liječenje i svaku sreću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija