Jump to content

Jubilarne nagrade 2013. godine


MarkoJakopic

Preporučene objave

Poštovani!

Zamolio bih Vas za mišljenje u svezi jubilarnih nagrada za 2013. godinu zaposlenicima MUP-a. Naime sindikat, kojeg sam osobno i ja član izmjenom i dopunom kolektivnog ugovora potpisao je s Vladom RH kako se zaposlenicima koji 2013. godine trebaju dobiti jubilarnu nagradu u konkretnom slučaju za 15 godina službe, neće dobiti. Samim time, osobno mene su oštetili kao i dobra broj zaposlenika koji je tu godinu navršio 15 godina službe. Moje pitanje glasi, kako ne možemo u ovom slučaju tužiti državu, je li postoji mogućnost da se tuži sindikat koji je potpisao takav ugovor a da konkretno mene za to nije pitao, a osjetilo se na mojoj egzistenciji...i ako da po kojem zakonu ili čemu već. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Lijep pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sindikat nije potpisao da se vama ne plati, nego da se plati do tog nekog datuma (koliko su uspjeli ispregovarati), pa je ostala "rupa" u 2013. god., a na tome se i dalje radi.

Konkretno, podneseno je više probnih pojedinačnih tužbi na različitim sudovima , te su dobivene neke presude. Sukladno tome, pregovara se o tome da se svima to riješi tako da država ne mora gubiti postupke i podmirivati troškove. Ima nekoliko predloženih načina nadoknade, a ako niti jedan model ne uspije, prije isteka zastarnog roka će se pokrenuti tužbe i za ostale koji nisu dobili.

Uglavnom, to će biti riješeno na ovaj ili onaj način.:palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija