Jump to content

visina otpremnine


dea 333

Preporučene objave

Poštovani,

Potpisao sam "Odluku o otkazu ugovora o radu zbog poslovno uvjetovanih razloga" 2017 godine.U navedenoj odluci navedeno je da " radniku pripada otpremnina prema odredbama Kolektivnog ugovora i Zakona o radu" a u obrazloženju"pravo na otpremninu utvrđuje se u visini jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu ,za svaku navršenu godinu rada kod poslodavca".

Prilikom isplate otpremnine izračunat mi je maksimalni iznos od 6 prosječnih mjesečnih  plaća sukladno članku 126 st.3 ZOR-a.Obzirom da Pravilnikom o radu ,koji je na snazi od 2004 godine,stoji da se otpremnina isplaćuje prema zakonu o radu interesira me da li se to odnosi na ZOR koji je vrijedio te godine( jedna trećina prosječne mjesečne plaće za svaku navršenu godinu rada) ili na novi ZOR gdje je to organičeno na maksimalno šest prosječnih mjesečnih plaća.

U ZOR-u Čl.126 st 3. navedeno je da se primjenjuje povoljnije tumačenje za radnika.

sa štovanjem

PS.Obzirom da mi je ugovor o radu istekao u kolovozu ove godine interesira me jel imam pravo na srazmjeran dio( 8 mjeseci rada) božičnice koja je isplačena za ovu godinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Povoljnije za radnika bi bilo da je u vasem kolektivnom ugovoru i pravilniku o radu stajalo 10 prosjecnih bruto placa, a vama je isplaceno po ZOR-u 6 prosjecnih bruto placa.

Ovako vam je isplaceno po postojecem ZOR-u kao sto pise u vasem kolektivnom ugovoru i pravilniku o radu:

"pravo na otpremninu utvrđuje se u visini jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu ,za svaku navršenu godinu rada kod poslodavca", ali maksimalno šest prosječnih mjesečnih bruto plaća.

Znaci da je iznos otpremnine bio manji od maksimalnih 6 prosjecnih bruto placa, bio bi isplacen po prvom dijelu recenice iznad.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija