Jump to content

otkazni rok - 55 godina


stjlm

Preporučene objave

Poštovani molim pravno mišljenje i savijet,

31.01.2018 zaprimio sam Poslovno uvjetovani otkaz sa datumom 15.01.2018,  u kojem je navedeni otkazni rok 3 mjeseca i 2 tjedna.

28.01.2018 godine navršio sam 55 godina starosti, a imam i 35 godina radnog staža.  Molim Vas informaciju koji datum ulazi u produženje otkaznog roka  mjesec dana ( znaći 4 mjeseca otkaznog roka , zbog navršenih 55 godina starosti),  datum pisanja otkaza, datum primitka otkaza ili datum isteka otkaznog roka. Kako ima radnik tjekom otkaznom roka ista prava kao da rednovno radi, trebalo bi istekom otkaznog roka?.

Unaprijed zahvaljujem na mišljenju i savijetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

- Otkazni rok počinje teći danom dostave otkaza ugovora o radu.

- U slučaju redovitog otkaza otkazni rok je najmanje:

- tri mjeseca, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno dvadeset godina.

- Otkazni rok iz stavka 1. ovoga članka radniku koji je kod poslodavca proveo u radnom odnosu neprekidno dvadeset godina, povećava se za dva tjedna ako je radnik navršio pedeset godina života, a za mjesec dana ako je navršio pedeset pet godina života.

 

Jedno je od kad vam pocinje teci otkazni rok a drugo vrijeme pisanja otkaza i vase navrsene starosne godine, poslovno uvjetovani otkaz vam je pisan od 15.01.2018.god. kad ste imali navrsene manje od 55 godina zivota.

Ako su vam bitni tih 15 dana (npr. da bi bas navrsili odredjenje godine radnog staza ili nesto drugo), mozete otici na bolovanje, za vrijeme bolovanja otkazni rok ne tece, ali najduze 6 mjeseci, nakon toga automatski nastupa otkaz.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija